Din cuprinsul articolului
La Mogoșoaia s-a încheiat cel mai mare târg de adopţii din această vară. Acesta s-a realizat cu prilejul zilei internaţionala a animalelor fără adăpost. Prin urmare, aceasta zi poate fi ziua ideală să ajutați un câine sau o pisică abandonată.
Targ de adopții de ziua internașională a animalelor fără stăpân
Zeci de animale au fost în centrul atenţiei la cel mai mare târg de adopţii din această vară, de la Palatele Brâncoveneşti, din Mogoşoaia. Câinii şi pisicile au aşteptat cuminţi viitori stăpâni cărora să le fie loiali pentru toată viaţa.
În fiecare zi, numeroase animale sunt abandonate sau plasate în adăposturi, depinzând de organizaţii caritabile şi de bunăvoinţa altor oameni. Aceste organizaţii încearcă cu disperare să sensibilizeze populaţia cu privire la situaţia dificilă a animalelor fără adăpost şi abandonate. Ziua internaţională a animalelor fără adăpost, marcată în a treia sâmbătă din august, a fost iniţiată de Societatea Internaţională pentru Drepturile Animalelor (ISAR) în 1992 şi are ca scop educarea oamenilor cu privire la abandonul animalelor de companie şi la necesitatea sterlizării pentru prevenirea reproducerii nadorite a acestora
Zeci de căţei şi pisici s-au bucurat, măcar pentru o zi, de toată afecţiunea de care aveau nevoie. Motanul Jimmy a fost şi mai norocos – a devenit cel mai bun prieten al unei fetiţe de trei ani.
”Nu ne place să cumpărăm animale, mi se pare că cel mai ok ar fi să adoptam pentru că sunt atâtea pe drumuri. Avem un căţel acasă şi am zis să aducem şi o pisicuţă.” a declarat pentru Antena1 un vizitator și iubitor de animale.
La Mogoșoaia s-a încheiat cel mai mare târg de adopţii din această vară
Cei mai mulţi dintre câinii de la târg au fost abandonaţi pe străzi şi au fost găsiţi de Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) atunci când aveau doar câteva luni.
ASPA organizează aproape în fiecare lună târguri în care vizitatorii pot găsi animalul de companie mult visat.
Cătălina Trănescu, reprezentant ASPA: Avem în jur de 40 de căţei disponibili pentru adopţie, cu toţii sunt foarte sociabili, jucăuşi, prietenoşi, numai buni de luat acasă. Dincolo de asta, sunt sănătoşi. Au vaccinurile făcute, sunt deparazitaţi, microcipaţi, iar dacă vorbim de adulţi, sunt şi sterilizaţi. Luăm decizia această pentru tot restul vieţii căţelului şi asta înseamnă că trebuie să ne asumăm şi costurile, dar şi bucuriile.
Cei care pleacă acasă cu un animal de companie trebuie să prezinte buletinul, o dovadă de spaţiu şi una de venit, dar şi să promită că îi vor oferi toată iubirea de care are nevoie.