Sari la conținut
Home » Lucruri indedite despre câini! La ce vârstă încep să latre

Lucruri indedite despre câini! La ce vârstă încep să latre

pui de câini; sursă foto: Daily Paws

Indiferent dacă iubitul tău câine are pentru prima dată un pui sau dacă tocmai ai adoptat un cățeluș, ai pornit într-o nouă și mare aventură. Sunt multe de descoperit despre căței și dezvoltarea lor, inclusiv când încep să latre!

La fel cum bebelușii nu se nasc vorbind, nici cățeii nu se nasc lătrând. Cățeii nu încep să latre până la 7-8 săptămâni.
Potrivit Dr. Jamie Whittenburg, DVM pentru Kingsgate Animal Hospital, cățeii nou-născuți sunt surzi, orbi și în mare parte tăcuți; totuși, pot scoate mici sunete sau scâncet.

Nu vă faceți griji dacă animalul de companie nu latră

Aceste sunete alertează mama cu privire la suferința sau locația cățeilor săi. După 3-4 săptămâni, simțurile cățelușilor se dezvoltă rapid, ochii lor se deschid și încep să scoată sunete mai intenționate, cum ar fi scâncetele. Până la opt săptămâni, majoritatea cățeilor au învățat să latre și vor face acest lucru în timpul sesiunilor de joacă cu colegii lor de patrupedă.

Dacă animalul de companie nu latră, nu vă faceți griji. Unii pot începe puțin mai târziu, iar alții nu vor lătra niciodată. Este normal dacă al dumneavoastră câine crește și nu începe să latre niciodată. Haideți să deslușim lătratul și ce trebuie să faceți dacă cățelul dumneavoastră nu latră!

Motive pentru care cățeii încep să latre

Dacă cățelul tău latră, s-ar putea să îți dorești să nu o facă! Deși lătratul poate fi o mică neplăcere pentru noi, este un instrument important pentru cățelul tău. Cățeii pot lătra pentru a comunica multe emoții, inclusiv următoarele.

Câinii se pot atașa excesiv de mult de părinții lor și mulți pot suferi de anxietate de separare dacă nu sunt dresați corespunzător. Un câine cu anxietate de separare lăsat singur fără omul său preferat poate lătra toată ziua sau poate deveni distructiv.

Acest lucru este foarte stresant pentru câinele dumneavoastră, așa că este esențial să îl antrenați să fie calm și relaxat atunci când nu sunteți în preajmă.
Excitare. Câinele tău latră la tine în momentul în care intri pe ușă?Dă din coadă, latră tare, sare în sus și salivează peste tot pe tine? Acest lătrat excitat se poate întâmpla și atunci când se distrează într-un parc pentru câini sau când își face noi prieteni cățeluși.

Plictiseală. Dacă animalului de companie îi lipsește stimularea fizică sau mentală, ar putea crește probabilitatea ca acesta să latre la orice și la orice în mediul lor. Veverițele, frunzele care cad, poștașii, orice. Așadar, încercați să vă ocupați câinele în mod adecvat pentru a preveni ca plictiseala câinelui să scape de sub control.

Frica. Aveți un câine speriat? Cățeii ar putea începe să latre de frică la oameni necunoscuți, alți căței, mobilă, aparate sau chiar obiecte aparent prostești și inanimate, cum ar fi pungile de plastic! Acest lucru ar putea fi mai frecvent la câinii care nu au socializare.Așadar, începeți din timp să vă socializați cățelul cu alte animale de companie și oameni și obișnuiți-l cu medii noi.

Vor atenție

Câinii sunt inteligenți și au învățat de-a lungul timpului că lătratul la oameni ne atrage atenția și îi poate ajuta să obțină ceea ce își doresc! Acest lucru poate fi orice, de la mâncare și mângâieri pe burtă până la joacă sau să fie lăsați afară. Nu uitați că, deși majoritatea cățeilor vor începe să latre în jurul vârstei de opt săptămâni, fiecare cățel se dezvoltă în funcție de calendarul său.

S-ar putea chiar să observați unele discrepanțe între colegii de patruped. Dr. Whittenburg spune că, dacă un cățeluș este crescut în preajma altor câini, este posibil să înceapă să latre mai devreme.În plus, dacă mama nu este prea lătrătoare, este probabil ca nici cățeii ei să nu fie.

Cățeii trebuie să latre? Cum învață câinii să latre

Care este răspunsul?Depinde. Deoarece lătratul este rareori folosit pentru comunicarea între câini, se crede că lătratul a rezultat în urma domesticirii câinilor. De fapt, este posibil ca lătratul să nu fi avut niciun scop în comunitățile antice de câini sălbatici.

Acest lucru poate fi observat și pentru că unii câini, și anumite rase, latră rar sau nu latră deloc. Între timp, câinii care ar fi putut fi crescuți pentru vânătoare sau pază tind să fie mai vocali.

Dr. Whittenberg explică faptul că, din câte știm în prezent, câinii din ziua de azi se nasc probabil știind cum să latre. Dar, este o trăsătură pe care au dezvoltat-o de-a lungul multor ani de evoluție. Și, așa cum am mai menționat, este posibil ca lătratul să nu fi fost inițial în biologia canină, potrivit rover.com.