Stăpânii dedicaţi de câini sunt, de cele mai multe ori, oameni minunaţi. Însă, uneori, chiar şi cei mai atenţi părinţi de animale, fac lucruri care nu sunt spre binele patrupezilor.
Iată, mai jos, câteva lucruri de care mobilepet.ro le recomandă proprietarilor de căței să ţină cont şi pe care să nu le facă niciodată, atunci când vine vorba despre animalul lor de companie.
Chiar dacă afară nu este caniculă, în maşină se poate instala rapid efectul de seră, iar câinele poate să se supraîncălzească. Acest lucru dăunează foarte tare organimului sau şi îi poate provoca inclusiv moartea.Câinii nu pot transpiră, aşa cum fac oamenii, iar căldură din corpul lor se disipează în mod diferit, de aceea, dacă se află în imposibilitatea de a-şi răcori corpul, pot suferi chiar şi de accidente vasculare.
2. Nu îţi ţine câinele în lanţEste adevărat, toţi câinii trebuie să aibă acces la exterior, însă, niciun câine nu trebuie să fie obligat să îşi trăiască viaţă în lanţ. Câinii au nevoie de interacţiune cu oamenii şi stimulare permanentă, iar limitarea libertăţii prin păstrarea lor în lanţ, poate fi extrem de dăunătoare pentru sănătatea animalului şi capacitatea să de a socializa corect cu oamenii şi alte animale.
3. Nu neglija igienă dinţilor câinelui tăuAsociaţiile Veterinare Internaţionale susţin că deşi perierea zilnică a dinţilor este recomandată pentru câini şi pisici, doar 2% dintre proprietarii de câini urmează această recomandare.Asigura-te că la controlul medical, veterinarul verifică şi sănătatea dinţilor şi implementează un program regulat de periere, acasă. Astfel, poţi preveni probleme dentare neplăcute.Atenţie! Nu folosi niciodată pastă de dinţi pentru uz uman, această îi poate dauna câinelui, din cauza ingredientelor sale.
4. Nu lovi niciodată un câinePedepsele aplicate câinilor, cu palmă, nu sunt niciodată o idee bună. Această formă de corecţie nu va face decât să strice relaţia dintre voi, să îi slăbească animalului încrederea în ţine şi să îl înveţe să îi fie teamă. Câinii nesiguri, sunt cei mai predispuşi la agresivitate şi alte probleme de comportament.
5. Nu presupune că îi lipsesc sentimenteleCâinii simt – pot experimenta emoţii şi le înţeleg. Studiile recente arată chiar, că ei simt dragoste şi sunt capabili să citească emoţiile oamenilor prin înţelegerea expresiilor faciale.Câinii iubesc şi, de asemenea, pot să devină deprimaţi.
6. Nu neglija vizitele periodice la veterinarDeşi e de la sine înţeles că stăpânii trebuie să respecte o vizită regulată la veterinar, pentru control de rutină, există persoane care cred că pot diagnostica problemele de sănătate ale câinilor lor şi nu caută ajutorul unui specialist.Bineînţeles, informarea făcută online este importantă şi necesară, pentru a asigura o îngrijire completă, însă un câine care manifestă anumite simptome, sau prezintă modificări de comportament, are nevoie de un consult medical.
Nu lua niciodată problemele medicale în mâinile tale şi nu spune „pas” cotrolului periodic!
Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…
Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…