Din cuprinsul articolului
Vești bune pentru pasionații de acvaristică, căluții de mare pot ține locul animalelor de companie însă aceștia sunt ceva mai prietențioși cu toate că nu se încadrează în categoria gupilor sau a peștilor de acvariu obișnuiți. Căluții de mare sunt niște creaturi extrem de interesante.
Nu doar aspectul îi face unici, ci și modul în care aceștia înoată la care se adaugă faptul că masculii sunt cei care țin ouăle până ce acestea vor ecloza.
Însă, nu uitați că firavii căluți de mare pot trăi doar în apă sărată, ceea ce înseamnă că trebuie să întrețineți un acvariu de apă sărată care să aibă o concentrație identică cu cea din habitatul lor natural.
Apă sărată trebuie să aibă o salinitate aparte apropiată de cea din ocean. De regulă, concentrația de sare a oceanului variază între 34 și 37 de părți la 1.000 de unități de apă. Zilnic trebuie verificată salinitatea acvariului. O puteți face cu un hidrometru sau un refractometru. Apa se va evapora treptat din orice acvariu, și lasă în urmă sare. Asta înseamnă că, pentru a ajusta concentrația de sare a acvariului, va trebui să adăugați apă proaspătă pentru a dilua sarea reziduală.
Credeați că asta este tot, ei bine nu! Ca animale de companie, căluții de mare sunt cunoscuți ca fiind extrem pretențioși tocmai de aceea au nevoie de condiții speciale pentru a se dezvolta. Printre acestea se numără temperatura apei, care, trebuie menținută între 21 și cel mult 24 de grade Celsius.
În primele luni după ce acvariul a fost amenajat, apa trebuie schimbată săptămânal. Acest proces implică o atenție sporită și testarea zilnică a pH-ului și desigur curățarea algelor. De asemenea, acvariile de apă trebuie echipate cu filtre speciale. Din nou, căluții de mare au cerințe și mai stricte în ceea ce privește condițiile de apă decât peștii obișnuiți, inclusiv un anumit debit de apă.
Căluții de mare se descurcă cel mai bine în grupuri și pot fi adesea speriați de peștii rapizi sau agresivi, cum ar fi peștii triggerfish sau tangs. Dacă îi veți ține alături de alți pești de acvariu, alegeți specii docile și lente, cum ar fi ghiocelul. De asemenea, căluții de mare pot coexista cu creaturi marine care trăiesc pe fundul mării, inclusiv melci și creveți. Nu ar trebui să păstrați corali și căluți de mare în același acvariu, deoarece căluții de mare se pot răni pe corali.
Căluții de mare sunt predispuși să devină stresați în acvarii și ar trebui să li se ofere un mediu liniștit și spațios în care să trăiască. Nu uitați că ei preferă un mediu mai rece decât mulți alți pești, așa că luați în considerare acest lucru înainte de a le găsi parteneri de acvariu.
Cea mai bună dietă pentru căluțul de mare
Căluții de mare mănâncă destul de mult și trebuie hrăniți în fiecare zi. Ei vor mânca în principal creveți proaspeți sau saramură de creveți. Deoarece aceștia sunt mâncăcioși dezordonați și consumă alimente bogate în proteine și grăsimi pe care nu le digeră complet, veți găsi în acvariul lor o mulțime de resturi de mâncare și deșeuri.
Cu toate acestea, căluții de mare se simt cel mai bine în apă foarte curată. Un filtru de apă excelent și curățări frecvente ale acvariului sunt primordiale tocmai din acest motiv. Nu ar trebui să luați niciodată un căluț de mare din sălbăticie.
Cumpărați numai de la crescători de renume care sunt cunoscuți pentru că au crescut cu succes în captivitate. Căluții de mare crescuți în captivitate sunt mai puțin predispuși la boli și stres decât omologii lor sălbatici și vor accepta și alimente congelate pe lângă cele proaspete.
Dacă sunteți la început de drum, la primul acvariu să spunem trebuie să știți că acești pești nu sunt recomandați pentru începători. Înainte de a vă cumpăra căluți de mare, ar trebui să aveți deja acvariul lor amenajat.
De asemenea, ar trebui să aveți la îndemână instrumentul necesar pentru întreținerea unui acvariu de apă sărată și o rezervă adecvată de hrană pentru căluți de mare. Luați în considerare posibilitatea de a vă alătura unui club de acvaristică local sau pentru a învăța despre întreținerea căluților de mare de la cei care au experiență.
Căluții de mare sunt drăguți și unici, dar necesită un angajament mare. De asemenea, sunt animale de companie relativ bune dacă aveți experiența și proviziile necesare pentru a avea grijă de ei în mod corespunzător. Dacă v-ați tot gândit dacă să vă luați sau nu un căluț de mare pentru acvariul dumneavoastră, faceți cercetări înainte de a lua o decizie rapidă. Și dacă ajungeți să vă luați un căluț de mare, bucurați-vă de noul dumneavoastră animăluț de companie. Informații culese de pe pawtracks.com.
Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…
Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…