Categories: Lumea animalelor

Marea Barieră de Corali în PERICOL. Soarta comorii subacvatice din Australia atârnă de un fir de aţă | GALERIE FOTO

Silvana Chiujdea

Planurile de a dezvolta noi porturi în Australia şi echilibrul ecosistemului sunt două lucruri care nu pot fi compatibile, avertizează UNESCO. Comoara pe care o presupune Marea Barieră de Corali ar putea fi iremediabil distrusă de satisfacerea unor interese economice de moment.La Marea Barieră de Corali îşi au habitatul şase specii de broască țestoasă marină , 30 de specii de delfini și balene, și este un loc în care Dugong, pe cale de dispariție, se simte foarte bine. Dugongii sunt singurele mamifere marine care se hranesc exclusiv cu plante de apă, ceea ce de altfel le-a şi atras denumirea de „vaci de mare”.Potrivit Time Magazine, în luna august, ministrul australian al Mediului, Patrimoniu și Apelor, Mark Butler va decide dacă va permite extinderea unui nou port din Marea Barieră de Corali.Reciful, aflat de-a lungul coastei Queensland, un stat bogat în resurse minerale, iar guvernanţii vor să transporte cărbunele din zonă la Abbot Point. Construirea de terminale de cărbune ar presupune dragarea de până la 3 milioane de metri cubi de material de pe fundul oceanului pentru a permite accesul navelor de mari dimensiuni. Abbot Point se află situat în zona de patrimoniu a Marii Bariere de Corali.Marea Bariera de Corali este se află în patrimoniul mondial al UNESCO. În luna mai, profesorul Terry Hughes, un expert în domeniu, a declarat într-o intervenţie la în faţa senatorilor: „Consider că, bazându-mă pe experienţa mea, că cantitatea foarte mare de material ce va fi dragat, va grăbi pur și simplu declinul continuu de la Marea Bariera de Corali”.Un raport UNESCO critică autorităţile din Queensland pentru că nu monitorizează acele investiţii cu „impact negativ” asupra recifului.În cazul în care problemele semnalate de UNESCO nu sunt remediate până în 2014, atunci reciful ar putea fi introdus pe lista Patrimoniului Mondial în pericol.

Recent Posts

10 cele mai ușor de îngrijit animale de companie

Dacă vă plac pisicile, știți că, deși au o fire independentă, majoritatea felinelor nu sunt…

18 minute ago

Hernia ombilicală la pisică: simptome, cauze, diagnostic și tratament

Hernia ombilicală este o deschidere în peretele muscular unde se află ombilicul (buricul). Hernia permite…

10 ore ago

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. „Într-un oraș civilizat, pot fi și ei civilizați”

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. Defilarea organizată de Școala de Dresaj Pro Dog…

11 ore ago

Asociaţia Chinologică Română: va fi omologat provizoriu internaţional Ciobănescul Românesc Corb

 Ciobănescul Românesc Corb. Cristian Ștefănescu, președintele Asociației Chinologice Române, a anunțat vineri, în cadrul competiției…

12 ore ago

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Iubitorii de animale și politicienii atacă „Legea masacrului”

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Lângă rețeaua de autostrăzi care străbate…

13 ore ago

130 de animale aflate în situații de pericol au fost salvate în luna august, fiind întocmite peste 180 de dosare penale

În perioada 1 - 31 august 2024, polițiștii structurilor pentru protecția animalelor au aplicat amenzi…

14 ore ago

Parteneri