Categories: Lumea animalelor

Mic îndrumar pentru cei aflați la început de drum. De la litieră până la hrană, tot ce-ți trebuie pentru o pisică adoptată

Ați adus recent acasă o nouă pisică sau ați adoptat una? Nu putem decât să vă felicităm!  Totodată, trebuie să vă pregătiți pentru vremurile minunate care vor urma.

Creșterea unei pisici necesită multă responsabilitate. Va trebui să îi oferiți pe lângă multă, multă dragoste, și vizte regulate la medicul la veterinar pentru a vă asigura că este sănătoasă și că are vaccinurile la zi, să o dresați la litieră și, nu în ultimul rând trebuie să vă asigurați că nu o hrăniți peste măsură.

Cele mai multe dintre aceste responsabilități vor necesita o excursie la magazinul de animale de companie. Pentru a vă ajuta, am compilat lista de cumpărături, astfel încât noul pisoi să aibă toate cele necesare.

Selectarea hranei pentru pisică

Selectarea hranei umede vs. hrana uscată este o dezbatere de lungă durată între proprietarii de pisici. Există argumente pro și contra pentru fiecare și nu există un răspuns corect sau greșit. Pisica ar trebui să aibă alimente diferite și ar trebui să vă consultați întotdeauna cu medicul veterinar cu privire la tipul de hrană cel mai bun pentru animalul dumneavoastră.

Uneori trebuie să încercați câte puțin din ambele și să vedeți cum se bucură și cum reacționează noua dumneavoastră pisică la fiecare dintre ele. Iată o defalcare a argumentelor comune pro și contra:

Avantajele hranei uscate:

Convenabilă: Hrana uscată pentru pisici nu se strică în ritmul în care se strică hrana umedă, ceea ce o face mai rentabilă pentru proprietarii de pisici.

Economică: Durata lungă de depozitare a hranei uscate permite, de asemenea, ca aceasta să fie vândută la un preț mai mic per porție decât hrana umedă. Prețurile pot fluctua puțin în funcție de ingrediente. De obicei, cu cât sunt mai mulți carbohidrați amestecați în hrană, cu atât va fi mai ieftină.

Depozitare: Depozitarea hranei uscate pentru pisici este mult mai ușoară decât depozitarea hranei umede la conservă, care trebuie refrigerată rapid după ce este deschisă. Hrana uscată poate fi sigilată într-un recipient de plastic și, atâta timp cât capacul este bine închis, nu va trebui să vă faceți griji că mâncarea se udă sau se strică.

Dezavantajele hranei uscate:

Calorii goale: Hrana uscată conține o cantitate mare de carbohidrați care duc la o densitate energetică ridicată, ceea ce înseamnă, în cele din urmă, calorii mai mari. Acest lucru ar putea fi o problemă pentru pisica dumneavoastră dacă nu are suficientă activitate. Dificil pentru pisicile mai în vârstă: Simțul mirosului poate să se clatine pe măsură ce pisicile îmbătrânesc. Hrana uscată nu este la fel de înțepătoare, prin urmare, este mult mai puțin apetisantă pentru pisicile cu un simț al mirosului scăzut.

Avantajele hranei umede:

Hidratare: Unele pisici nu reușesc să bea cantitatea potrivită de apă în fiecare zi. Este posibil ca noua dumneavoastră pisică să aibă această problemă dacă îi ia ceva timp să se adapteze la traiul într-un mediu nou. Hrana umedă va ajuta la hidratarea noului animal de companie.

Gust: Știi de ce pisicile înnebunesc când deschizi o conservă de ton? Este din cauza mirosului. Hrana umedă pentru pisici posedă un miros mai puternic decât hrana uscată pentru pisici. Din acest motiv, pisicile vor prefera de obicei gustul.

Contra hranei umede:

Scumpă: Există o mulțime de argumente pro atractive atunci când vine vorba de hrănirea pisicii tale cu mâncare umedă. Totuși, acestea au un cost. Costul ridicat este legat de conținutul mare de proteine din hrana umedă, precum și de ambalajul din aluminiu. Există mărci de hrană umedă care vin în ambalaje de plastic sigilate, ceea ce ajută la atenuarea costului.

Comoditate: Odată ce deschideți o conservă de hrană umedă, calitatea începe să scadă pe măsură ce trece timpul. Veți dori să puneți imediat mâncarea umedă într-un recipient sigilat și în frigider după ce ați deschis-o. Viteza cu care se strică îi lasă pe proprietarii de pisici cu mai puține opțiuni de hrănire decât hrana uscată.

Litiera

Există o mulțime de tipuri de nisip din care puteți alege, precum și dimensiuni de cutii de nisip. Unul dintre cele mai ușoare tipuri de litieră este cea ”aglomerată”. Aceasta face mult mai ușor pentru noua pisică să își acopere resturile și este mult mai ușor să o curățați.

Există unele litiere care sunt parfumate pentru a atenua mirosul. Dacă aceasta este prima ta pisică, aceasta ar putea fi o opțiune bună, deoarece nu ești încă obișnuit cu mirosul. Regula de bază este să aveți o litieră în plus pentru fiecare pisică. Așadar, dacă noua pisică este singura ta pisică, instalează două cutii. Dacă aveți deja două pisici și aceasta este a treia, patru cutii.

De asemenea, asigurați-vă că achiziționați o litieră mare mai ales dacă aveți un pisoi care este încă în creștere.

Jucării

Pisica va trebui să fie stimulată și activă pentru a fi sănătoasă. Una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este să îi oferiți animalului de companie jucării care îl vor ține în mișcare și în mișcare. Pisicuțele sunt ușor de convins să facă mișcare, deoarece sunt mici mingi de blană pline de energie. Dar este posibil ca pisicile mai în vârstă să aibă nevoie de asistență pentru a deveni active. Unele adoră un șoricel fals, altele adoră să alerge după mingi cu clopoței în interiorul lor, iar altora le plac jucăriile elaborate care funcționează cu baterii și își schimbă direcția.

Veți ști ce tipuri de jucării îi plac pisicii prin tot felul de încercări și erori. Dacă veți cumpărați ceva care nu îi place noii pisici, multe magazine de animale vă vor permite să returnați jucăria și să o schimbați cu ceva diferit. Încercați orice tip de cutie. Pisicile adoră să sară în și din cutii.

Șampon

Șamponul este o necesitate. Unora dintre pisoi le poate lua ceva timp să învețe arta fină de a se curăța, așa că s-ar putea să nu facă cea mai bună primă impresie. Va face minuni dacă îi faceți pisoiului dumneavoastră o spălare rapidă cu un șampon pentru pisici atunci când vine acasă.

Sunt suficient de mici încât să puteți face acest lucru chiar în chiuveta din bucătărie. Este posibil ca pisoiului să nu-i placă apa, așa că începeți încet. Dacă o urăște cu adevărat, încercați să udați o cârpă și să îi curățați în acest fel. În timp, pisoiul va începe să miroasă mai bine pe măsură ce învață să se îngrijească în mod corespunzător, informează petplace.com.

Recent Posts

Afecțiuni la care sunt expuși câinii și pisicile pe timp de iarnă

Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…

52 de minute ago

De ce sunt pisicile atât de obsedate de indicatoarele laser?

Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…

2 ore ago

Zece lucruri interesante pe care nu le știi despre câinele tău!

Te-ai întrebat vreodată ce gândește câinele tău? Ce ți-ar spune dacă ar putea vorbi? Să…

21 de ore ago

Proiect de lege: sterilizarea obligatorie tuturor pisicilor

Proiect de lege: Sterilizarea obligatorie pentru pisici de rasă comună, cu sau fără stăpân. Această…

23 de ore ago

Ai animale de companie și locuiești la bloc? Trebuie să faci acest lucru sau riști o amendă usturătoare

Ai animale de companie și locuiești la bloc? Legislația privind animalele de companie în apartamente…

24 de ore ago

Capela câinilor: biserica simbol al iubirii necondiționate față de animale

Stephen Huneck, un artist american pasionat de câini și de sculptură, a creat un loc…

o zi ago

Parteneri