Din cuprinsul articolului
Zilele de plajă devin și mai frumoase când îți poți aduce și câinele. Dar, oricât de distractiv ar fi să vă bucurați de nisip și de soare cu cățelul dumneavoastră, este important să aveți în vedere și siguranța.
Plaja poate prezenta pericole pentru câini, cum ar fi îmbolnăvirea de la consumul de apă sărată și chiar arsuri solare. Iată cum să vă ajutați câinele să se distreze la soare în siguranță.
Înainte de a pleca la plajă, asigurați-vă că animalul de companie are voie să vă însoțească. Este posibil ca unele plaje să aibă restricții cu privire la locurile unde pot merge câinii, în timp ce altele nu sunt ideale din cauza dimensiunilor sau a terenului.
În general, este sigur pentru câini să înoate în ocean poate fi un exercițiu excelent pentru ei. Dar, înainte de a merge în apă, țineți cont de câteva precauții.
Câinele poate fi un înotător puternic, dar valurile mari care se rostogolesc pot fi totuși foarte periculoase. Așadar, înainte de a vă duce câinele la plajă, este important să verificați condițiile de apă. Unele plaje pot avea curenți sau alte pericole care ar putea fi periculoase pentru câini. În aceste condiții, ar fi bine să vă țineți câinele în lesă, astfel încât să nu poată ieși prea departe.
Cercetați atât apa, cât și nisipul pentru meduze și alte viețuitoare marine, care pot fi periculoase pentru câini. Fiți atenți la păduchii de mare care pot provoca mâncărimi roșii pe câini. Împiedicați-vă cățelul să se rostogolească sau să mănânce orice lucru care i-ar putea îmbolnăvi.
Fiți atenți în special la zonele care au un volum mare de meduze. Un alt sfat: Descurajați-vă câinele să mănânce nisip atunci când se joacă la plajă. Prea mult nisip ingerat poate crea o impactare în intestinul lor, provocând închiderea tractului intestinal.
Câinele dumneavoastră ar putea dori să lingă apa sărată a oceanului dacă îi este sete, dar sarea, bacteriile și paraziții din apă îi pot îmbolnăvi. În timp ce se află la plajă, câinii se pot deshidrata rapid la soare, așa că este imperativ să vă împiedicați câinele să bea apă sărată, oferindu-i multă apă proaspătă.
Consumul de apă sărată poate duce la otrăvire, vărsături după înot și „diaree de plajă”. Câteva înghițituri de apă sărată nu îi vor face rău câinelui dumneavoastră, dar fiți atenți la vărsături și la semnele neurologice timpurii ale otrăvirii cu sare, cum ar fi amorțeala și depresia. Nu uitați că este posibil ca și cățelul dumneavoastră să bea prea multă apă, aveți grijă la intoxicația cu apă, potrivit thewildest.com.
Câinii își reglează temperatura corpului în primul rând prin gâfâială, care nu este la fel de eficientă ca transpirația, acest lucru îi face mai sensibili la pericolele legate de căldură.
Limitați expunerea câinelui în timpul orelor de vârf ale soarelui și aplicați cremă de protecție solară cu 30 de minute înainte de a ieși afară. Iată alte câteva modalități de a vă asigura că nu este prea cald la plajă.
În ciuda întregii blănuri, este important să fiți conștienți de riscurile de arsuri solare pe care le paote face animalul de companie. Câinii se pot arde la soare – nasul, burta și zonele cu blana deosebit de subțire sau de culoare deschisă sunt sensibile la razele fierbinți ale soarelui – așa că este important să îi protejați cu umbra unei umbrele de plajă, cu o cămașă cu protecție UV și cu cremă de protecție solară.
Înainte de a trata pielea uscată a câinelui dumneavoastră, trebuie să determinați cauza principală. Dacă…
Un tânăr de 17 ani din comuna Petreștii de Jos, județul Cluj, a fost reținut…
Într-un caz neobișnuit, două pisici au fost internate la Spitalul Veterinar Universitar de Urgență din…
Polițiștii din județul Hunedoara au oprit recent un transport ilicit de câini și pisici care…
Într-una dintre cele mai cunoscute reclame Alpo din anii '80, actorul Lorne Greene proclama: „Danny…
Importanța pe care o acordăm momentului în care privim în ochii cuiva sau a ceva…