Din cuprinsul articolului
Tu știi de ce miaună pisicile excesiv? Motivul pentru care pisicile miaună variază și se schimbă o dată cu vârsta. Când sunt mici, pisoii miaună dacă le este foame sau frig pentru a atrage atenția mamei. Pe măsură ce cresc, pisicile ajung să folosească alte tipuri de sunete (suieratul, maraitul sau urletul) pentru a comunica între ele sau miaună doar pentru a comunica cu oamenii. cum putem decodifica tipurile de mieunat găsim în cele prezentate mai jos.
Se observă că cât de des miaună și modul în care o face variază de la o rasă la alta, fiind unic pentru fiecare pisică. Unor pisicilor pare să le placă doar să se audă, în vreme ce altele par să converseze cu stăpânul lor. Unele miaună mai rar, altele mai des.
Așa cum am precizat, pisicile miaună din mai multe motive. Poate fi dorința de a atrage atenția sau poate fi ceva serios. Daca ți se pare ca pisicuța ta miaună mai mult decât de obicei, este important să afli care este cauza.
Sunt multe afecțiuni care pot cauza unei pisici dureri care duc la un mieunat excesiv. De asemenea, un mieunat excesiv poate fi cauzat de o boală de rinichi sau de hipertiroidie. Primul lucru pe care îl poți face în această situație este să mergi la veterinar pentru un control amănunțit.
Ciudat, nu? Deși sunt independente și par să prefere singurătatea, pisicilor nu le place, de fapt, prea mult să fie singure. Uneori miaună pentru a cere atenție, pentru a fi mângâiate sau a te juca cu ele. Daca vrei să reduci mieunatul care caută atenție, nu mai reacționa la el. Acorda pisici atenție doar când este liniștită și, daca începe să miaune, pleacă de lângă ea.
De asemenea, nu iți ignora animalul de companie și petrece timp de calitate cu el. Joaca-te zilnic cu pisica ta, mângâi-o și vorbește cu ea. O pisicuța obosită de joacă și care s-a bucurat de atenția stăpânului ei, va fi mai liniștită.
Multe pisici devin vorbărețe când se apropie ora lor de masă, văd că ai intrat în bucătărie sau că mănânci ceva. Este modul prin care cer de mâncare și, desigur, speră să primească ceva bun.
Multe pisici miaună când stăpânul vine acasă sau îl întâlnesc prin casă. Este un obicei de care nu o poți dezvăța, dar este amuzant și plăcut pentru că astfel pisica ta spune ca este bucuroasă să te vadă și, de fapt, te salută prietenos. Mieunatul poate fi însoțit și de tendința de apropiere de tine, de a te atinge.
Daca pisica ta petrece prea multe ore singură pe zi, trebuie să te gândești cum îi poți asigura surse de divertisment care să îi îmbogățească viața. Pune la fereastră o hrănitoare pentru păsări ca să aibă la ce să se uite ore în sir, atențe să închizi geanul, lasă-i la vedere jucării diverse sau achiziționează un ansamblu de joacă pentru pisici.
Indiferent dacă ai adus în casă un nou animal de companie, v-ați mutat sau ai făcut renovări și modernizări în casă, pisica ta se poate simți stresată de eveniment și poate mieuna mai mult decât de obicei. Află care este cauza stresului pentru animalul tău de companie, oferă-i atenție suplimentară pentru a se calma și ajută-l să se adapteze la schimbare.
Dacă pisica nu este sterilizată, când intră în călduri va începe să miaune strident. Este unul dintre cele mai deranjante tipuri de mieunat și lucrurile pot deveni foarte stresante pentru tine. Poți alege să o sterilizezi sau să ii dai în acea perioadă un tratament care o va calma.
Înainte de a trata pielea uscată a câinelui dumneavoastră, trebuie să determinați cauza principală. Dacă…
Un tânăr de 17 ani din comuna Petreștii de Jos, județul Cluj, a fost reținut…
Într-un caz neobișnuit, două pisici au fost internate la Spitalul Veterinar Universitar de Urgență din…
Polițiștii din județul Hunedoara au oprit recent un transport ilicit de câini și pisici care…
Într-una dintre cele mai cunoscute reclame Alpo din anii '80, actorul Lorne Greene proclama: „Danny…
Importanța pe care o acordăm momentului în care privim în ochii cuiva sau a ceva…