Din cuprinsul articolului
Moartea unui cașalot a șocat specialiștii după ce aceștia au găsit, în urma efectuării necropsiei, 150 de kilograme de unelte de pescuit în stomacul mamiferului marin. Animalul era uriaș, avea o lungime de peste 14 metri, fiind recent decedat, în largul insulei Cape Breton din Canada.
Autopsia a fost realizată cu câteva zile în urmă, iar în urma efectuării acesteia s-a constatat că animalul a înghițit tot felul de obiecte, de la frânghii, plase de pescuit până la ambalaje de momeală și o mănușă.
Această întâmplare scoate în evidență problematica gravă a deșeurilor și a uneltelor de pescuit aruncate în oceane, afirmă Marine Animal Response Society.
„Nu am văzut personal niciodată atât de multe obiecte de acest fel într-un animal”, a spus Tonya Wimmer, managerul Marine Animal Response Society.
Decesul cașalotului s-a constatat la începutul acestei luni, vineri, 4 noiembrie, după ce inițial a fost găsit în viață de către specialiștii sosiți la fața locului, dar din cauza faptului că se afla într-o stare extrem de gravă, organismul a cedat, murind la scurt timp.
Experții în animale marine au constatat că acesta a murit din cauza obiectelor care i-au blocat stomacul și l-au împiedicat să se mai alimenteze corect, provocându-i decesul.
Cașaloții sunt cunoscuți penru faptul că sunt sensibili la gunoiul din oceane, potrivit managerului Marine Animal Response Society.
„Se hrănesc prin aspirarea calamarilor și a altor vietăți, de obicei la adâncime și astfel, odată cu aceste animale, ingerează și alte lucruri care se află pe fundul mării”, a precizat managerul.
Acesta a mai adăugat că o asemenea descoperire nu este ceva rar, materiale plastice au mai fost ingerate de alte mamifere marine, însă de această dată, moartea unui cașalot a șocat specialiștii din cauza ingerării a unei cantități uriașe de plastic.
„Animalul nu se mai poate hrăni din cauza plasticului și, din păcate, în cele din urmă moare de foame, în chinuri groaznice”, a mai menționat Wimmer.
Managerul Marine Animal Response Society își dorește să afle proveniența acelor obiecte găsite în stomacul cașalotului, dar consideră că acest lucru poate fi greu de rezolvat. Pe de altă parte, organizația consideră că aceste unelte de pescuit, cât și alte obiecte și deșeuri aruncate sau pierdute sunt o sursă care cauzează probleme din ce în ce mai mari oceanelor și viețuitoarelor acestora.
S-au cheltuit până acum aproximativ 27 de milioane de dolari de către Autoritățile din Noua Scoție, pentru a scăpa de aceste deșeuri care provoacă pagube mari oceanelor, fiind puse la dispoziția persoanelor sau organizațiilor care vor dori să contribuie cu ajutor în acest sens, o altă sumă de 28,4 milioane de dolari.
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…
Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…