Din cuprinsul articolului
Pisicile vă arată că sunt nefericite în diferite moduri, chiar dacă aceste animăluțe sunt considerate a fi niște mistere învelite în blană în ceea ce privește sentimentele.
Cu toate acestea este adevărat că atunci când pisica ta toarce în brațele tale, nu încape îndoiala că fericirea pisicii pare evidentă. Și, nu se poate să nu observi că o pisică șuierătoare este una furioasă, dar acestea sunt emoții trecătoare. Însă dispoziția generală a prietenului tău felin cum este?
Pisicuța ta este fericită sau este o pisică tristă?
Întrucât oamenii și pisicile nu au întotdeauna o comunicare la același nivel, iată câteva semne prin care pisica vă arată că s-ar putea să fie nefericită.
Modalitățile în care pisicile vă spun că sunt nefericite
Pisica ta este o leneșă?
Iubitorii de pisici știu că aceasta este o problemă delicată. Pisicile tind să doarmă între 12 și 16 ore pe zi, așa că nu este neobișnuit ca o pisică să lenevească, dar când pisica ta este trează, cum se comportă?
Pisicuța dumneavoastră stă întinsă în loc să cotrobăie și să scotocească ca o pisică curioasă? Jucăriile îi ocupă timpul felinei sau le acordă puțină atenție și se întoarce la somn?
Țineți cont de faptul că pisicile care locuiesc în case se pot plictisi. La fel ca un om, pisicile au nevoie de stimulare, dar, în timp, o pisică își poate accepta situația și poate adopta un stil de viață de lenevire care nu este sănătos.
La fel ca în cazul oamenilor, un stil de viață sedentar poate duce la o serie de probleme de sănătate pentru o felină. Pe măsură ce scumpa ta pisicuță îmbătrânește, vei observa o încetinire treptată a activității, dar inactivitatea completă nu este normală la nicio vârstă. Solicitați asistență medicală pentru o pisică apatică.
Pisicile adoră să se cațere, iar prin simpla instalare de pervazuri pentru pisici sau prin amplasarea de copaci pentru pisici, plictiseala lor poate fi atenuată cu câteva plimbări în sus și în jos, indiferent de sistemul de cățărare care funcționează cel mai bine pentru felina dumneavoastră și pentru casa dumneavoastră.
Cățăratul este o activitate naturală în timpul vieții în aer liber, dar traiul în interior vine cu oportunități limitate de a-și încorda mușchii.
O mulțime de stâlpi de zgâriat vor ajuta la eliminarea plictiselii. Pisicile zgârie obiectele dintr-o multitudine de motive: marcarea teritoriului, întinderea și menținerea manichiurii ghearelor lor radiante.
Jucăriile sunt esențiale pentru a atrage felina, dar pisicile sunt pretențioase, știm asta. Doar pentru că tu crezi că acel jucărie sclipitoare este adorabilă, nu înseamnă că și pisica ta va crede la fel. Potrivit Colegiului de Medicină Veterinară din Ohio, pisicile au ceea ce se numește „preferința pentru pradă”.
Unele sunt atrase de penele care imită păsările sălbatice, în timp ce altele ar putea prefera corzile atârnate și sunetele stridente. S-ar putea ca o jucărie care creează zgomote, cum ar fi ciripiturile sau scârțâiturile, să fie cea care îi va atrage atenția felinei.
Încercați să vă antrenați pisica să meargă în lesă. Sună ciudat, dar unele pisici adoră o plimbare cu stăpânul lor.
Pisicile au tendința de a fi dramatice, scoțând mieunate lungi și triste pentru a-și semnala nemulțumirea. Le place să plângă din cauza bolurilor de mâncare goale, cât și a stării lor de sațietate, dar uneori acest plâns este interpretat greșit de către stăpâni.
Pisicile vă arată că sunt nefericite în momentul în care par să țipe exagerat de mult în fața unui bol plin cu mâncarea. Prin această atitudine s-ar putea să încerce să-ți spună cu totul altceva.
„Numeroase boli pot face ca pisicile să se simtă neobișnuit de flămânde, însetate, neliniștite sau iritabile – oricare dintre acestea fiind susceptibile de a provoca mieunatul. Chiar dacă pisica dvs. are antecedente de mieunat pentru mâncare, ar trebui totuși să o duceți la medicul veterinar”, potrivit ASPCA.org.
Dacă felina ta are o stare de sănătate bună, mieunatul s-ar putea să însemne că ea vrea de fapt să petreacă mai mult timp cu tine. Acele impresionante vocalize pot fi o cerere pentru mai multă atenție.
La urma urmei, ele ne iubesc așa cum le iubim și noi pe ele. Data viitoare când pisica dvs. devine gălăgioasă, oferiți-i câteva îmbrățișări. Dragostea și afecțiunea sunt adesea cele mai puternice instrumente pentru a ajuta o pisică nefericită.
Pisica ta este, de obicei, cel mai bun prieten pe care l-ai întâlnit vreodată, dar dintr-o dată este furioasă? Dacă da, această ostilitate poate semnala o nefericire evidentă.
Pisicile vor recurge la șuierături și lovituri pentru a-și transmite consternarea, dar aveți grijă dacă pisica se află într-o stare agresivă. La fel ca frații lor mai mari, pisicile sunt rapide și, înainte să vă dați seama, s-ar putea să vă treziți cu o rană sângerândă în urma unei mușcături sau zgârieturi.
Chemați imediat medicul veterinar dacă felina a devenit prea ostilă și refuză să se calmeze. Ceva nu este în regulă. Colegiul de Medicină Veterinară al Universității Cornell citează o serie de boli care pot declanșa agresivitatea la pisici:
Hipertiroidismul
Osteoartrita
Boala dentară
Probleme ale sistemului nervos central
Cornell recomandă să consultați „medicul veterinar al pisicii dumneavoastră înainte de a încerca să gestionați pisicile agresive prin modificarea comportamentului și/sau a mediului”.
Pisicile sunt monștrii alimentari. Într-adevăr, mâncatul este unul dintre lucrurile lor preferate. Dacă dintr-o dată mica ta felină nu mai iubește mâncarea, ceva ar putea să o tulbure. Problema ar putea fi pur și simplu antipatia.
Pisicile care au mâncat același fel de mâncare pentru o perioadă lungă de timp pot decide că nu le mai pasă de ea. Sunt pretențioase și s-ar putea să se fi plictisit de lipsa de varietate. În sălbăticie, pisicile vânează diferite tipuri de pradă, ceea ce le oferă o varietate. În casă, alegerea este limitată și poate duce la un caz de blazare din partea pisicii.
De asemenea, pisica nu va mânca atunci când o dor dinții. Problemele dentare sunt o problemă comună la pisicile care îmbătrânesc, potrivit SeniorCatWellness.com. „Cele mai frecvente trei probleme dentare la pisici sunt parodontita, gingivita și resorbția dentară, cu diferite niveluri de severitate.”
Totodată, pisicile nefericite pot mânca și ele prea mult. Însă există două motive pentru care pisica se refugiază în mâncare. Fie este nefericită, fie se poate confrunta cu o problemă de sănătate, cum ar fi diabetul.
Dacă introducerea de noi alimente nu rezolvă problema de nemâncare sau dacă supraalimentarea este copleșitoare, contactați-vă medicul veterinar.
Asigurați-vă că și vasul de apă al pisicii este curat și apa proaspătă în permanență. Puteți face ca obținerea unei înghițituri de apă să fie distractivă prin achiziționarea unei fântâni de apă pentru animale. Apa care bolborosește va asigura atât hidratarea, cât și divertismentul.
Pisicile sunt meticuloase când vine vorba de curățenia lor. Mândria cu care se îngrijește reflectă grija pisicii față de ea.
Dacă dintr-o dată felina încetează să mai aibă grijă să își păstreze lăbuțele și cozile imaculate, verificați și vedeți ce se întâmplă.
Pisicile care nu se mai spală, se îndepărtează de îngrijirea de sine dintr-un motiv anume, fie că sunt deprimate sau bolnave.
Vest West Animal Hospitals a declarat că pisicile își petrec 30% din timp îngrijindu-se. Dincolo de dorința de a se simți curată, toaletarea poate calma o pisică atunci când se simte neliniștită. Dar pisicile care petrec prea mult timp lingându-și și aranjându-și blana pot provoca chelie și iritații ale pielii.
Dacă veterinarul nu poate găsi o cauză fizică pentru toaletarea excesivă, diagnosticul poate veni ca „alopecie psihogenă – o tulburare compulsivă provocată de obicei de stres sau anxietate”.
Dacă acesta este cazul pisicuței tale, atunci este timpul să examinezi ce factori cauzează acest tip de comportament.
Te-ai întrebat vreodată ce gândește câinele tău? Ce ți-ar spune dacă ar putea vorbi? Să…
Proiect de lege: Sterilizarea obligatorie pentru pisici de rasă comună, cu sau fără stăpân. Această…
Ai animale de companie și locuiești la bloc? Legislația privind animalele de companie în apartamente…
Stephen Huneck, un artist american pasionat de câini și de sculptură, a creat un loc…
În Japonia, relația specială dintre oameni și câinii robotici evidențiază o tendință unică, rezultată atât…
Un pui mumificat din era glaciară din Siberia este prima mumie cunoscută a unei pisici…