Din cuprinsul articolului
Dobermanul Pinscher adult are o înălțime de 26 până la 28 de centimetri la nivelul umerilor și cântărește între 60 și 100 de kilograme. Patrupedul are un cap în formă de pană, iar urechile pot fi sau nu tăiate.
Urechile necrozate atârnă în mod natural, iar coada este tăiată. Pentru a afla mai multe despre acest tip de câine apăsați aici. În legislația actuală cuparea urechilor se pedepsește conform legii 205/2004.
Tăierea urechilor la Doberman este foarte frecventă și este o procedură chirurgicală prin care o porțiune din urechea câinelui este îndepărtată. Procedura este cel mai adesea efectuată la cățeii de Doberman în jurul vârstei de 8-12 săptămâni.
Urechile sunt tăiate și marginile sunt cusute după care sunt lipite cu bandă adezivă pe o suprafață dură timp de câteva săptămâni, cât dureazî procesul de vinecare.
Acest lucru se face pentru ca urechile să rămână în poziție verticală. Tăierea urechilor ar trebui să fie făcută de un medic veterinar cu experiență în tăierea urechilor. Un Doberman ale cărui urechi nu sunt decupate capătă un aspect foarte diferit. Tăierea urechilor contribuie la identitatea și caracterul rasei.
Mulți sunt de părere că acest lucru contribuie la aspectul izbitor al rasei. Stilul de tăiere a urechilor poate varia în formă sau lungime. De exemplu, printre stilurile de tăiere a urechilor se numără: tăietura scurtă, tăietura medie și tăietura mai lungă, cunoscută sub numele de tăietura standard de expoziție.
Operația de tăiere a urechilor se face sub anestezie și durează aproximativ 30 de minute. Urechile vor sta de obicei în poziție verticală după ce au fost lipite timp de 5 sau 6 luni, deși, pentru unii Dobermani poate dura până la un an până când urechile vor sta complet drepte.
Acest lucru este valabil mai ales în cazul urechilor cu crop mai lung. Procesul de vindecare îndelungat este mai inconfortabil pentru câine decât operația în sine, un alt motiv pentru care oamenii consideră acest proces ca fiind crud și inutil.
După operația de tăiere a urechilor, îngrijirea ulterioară adecvată este esențială pentru a preveni infecțiile și pentru a se asigura că urechile rămân drepte. În cazul în care proprietarul nu este dispus să se angajeze la o astfel de perioadă de îngrijire ulterioară îndelungată, nu ar trebui să se angajeze în procedura de tăiere a urechilor.
Când a început procedura, aceasta se făcea din motive funcționale. Dobermanul era un câine de pază. Faptul că urechile stăteau în poziție verticală permitea creșterea capacității auditive. Aceasta era o caracteristică importantă pentru un câine de pază. Astăzi, tăierea urechilor la Dobermani se face de obicei pentru a respecta standardele de expoziție sau pur și simplu pentru preferințele personale ale proprietarului.
Tăierea urechilor este o operație electivă pentru câini. Este o alegere. Nu are niciun beneficiu cunoscut pentru sănătate și se face doar la preferința proprietarului câinelui. Tăierea urechilor la rasa Doberman a fost făcută de mult timp în mod obișnuit pentru a obține un anumit aspect. Tăierea urechilor este interzisă în unele țări.
American Kennel Club (AKC) spune că tăierea urechilor este „parte integrantă a definirii și păstrării caracterului rasei” la anumite tipuri , dar Asociația Americană de Medicină Veterinară (AVMA) se opune tăierii urechilor la câini. Deoarece procedura este pur cosmetică, aceasta consideră că prezintă riscuri inutile.
Tăierea urechilor este din ce în ce mai puțin frecventă. Ea nu este predată în multe școli veterinare. Tot mai puțini medici veterinari sunt dispuși să efectueze această operație, iar proprietarii de câini devin tot mai conștienți de natura controversată a procedurii chirurgicale. Dacă Dobermanul dumneavoastră concurează, ar trebui să știți că AKC spune că și câinii fără coada tăiată sau urechile tăiate au aceleași șanse de a câștiga la expozițiile canine, potrivit petplace.com.
Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…
Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…