Categories: Lumea animalelor

Necesitatea interzicerii vanatorii pentru trofee

Din cuprinsul articolului

 Vier Pfoten Romania si-a exprimat, ieri, punctul de vedere, cu privire la faptul ca, moartea leului Cecil, in Zimbabwe, demonstreaza, inca o data, cat este de necesara interzicerea vanatorii de trofee.Vier Pfoten a cerut tarilor europene, dar si SUA, sa interzica vanatoarea la tarc si importul de trofee de vanatoare, astfel de masuri putand reduce semnificativ numarul animalelor impuscate de vanatorii de trofee si punanad frana acestei industrii profitabile, dar total lipsita de etica.”Australia a interzis importul de trofee de vanatoare inca din primavara acestui an. Acum este momentul perfect ca si alte tari occidentale sa ii urmeze exemplul”, a declarat Heli Dungler, Fondator Vier Pfoten.O echipa a organizatiei se afla in prezent in Zimbabwe pentru a monitoriza situatia din Parcul National Hwange. Pentru Vier Pfoten, ca organism ce se ocupa de protectia animalelor, este important ca puii leului Cecil sa fie in siguranta. Mai ales ca au existat zvonuri, infirmate intre timp, ca fratele lui Cecil, Jericho, a fost de asemenea ucis. „Sa nu uitam ca exista riscul ca urmatorul mascul alfa sa ucida puii, asa cum se intampla de obicei in salbaticie in astfel de cazuri. Pana acum se pare ca Jericho a protejat puii lui Cecil”, spun reprezentantii organizatiei.”In colaborare cu autoritatile si administratia parcului national, echipa Vier Pfoten va monitoriza situatia de la fata locului pentru a controla toate riscurile implicate. Apreciem ultima decizie a Guvernului de a restrictiona vanatoarea. Am fi incantati sa oferim inclusiv baza pentru o legislatie potrivita si implementarea ei corecta”, a mai declarat Heli Dungler.Potrivit datelor CITES (Conventia privind comertul international cu specii salbatice de fauna si flora pe cale de disparitie) in perioada 2010-2014, numeroase trofee de lei au fost importate in diferite tari occidentale:

  1. SUA – 3.703,
  2. Spania – 458,
  3. Germania – 165,
  4. Republica Ceha – 136,
  5. Franta – 80,
  6. Elvetia – 65,
  7. Austria – 65,
  8. Marea Britanie – 32,
  9. Italia – 38,
  10. Bulgaria – 16,
  11. Olanda – 6,
  12. Romania – 3.

Si sa retineti ca, aceste cifre reprezinta permisele de export de bucati din corpuri de lei, ca trofee de vanatoare. Aceste trofee pot include: piei, picioare, cozi, oase, etc.Tarile de unde provin aceste trofee sunt: Africa de Sud, Botswana, Namibia, Zimbabwe, Lesotho, Swaziland, Zambia, Mozambic, Mali.Vier Pfoten militeaza pentru interzicerea vanatorii la tarc si a fermelor zootehnice comerciale, o petitie in acest sens fiind accesibila astfel: help.four-paws.org.

Fara vanatoare de lei in Africa de Sud

Vanatoarea la tarc este forma extrema de vanatoare. Cele mai multe victime sunt lei care sunt predati vanatorilor pe o tava de argint.
Puii nascuti in captivitate sunt luati de langa mamele lor la cateva ore de la nastere pentru a fi folositi ca atractie turistica. Cand cresc, isi petrec viata in custi pentru ca apoi sa fie mutati in custi mai mari pentru asa-zisa “vanatoare in tarc”.Practica barbara garanteaza turistilor trofee, fiindca leii, oricum obisnuiti cu oamenii, nu au unde sa fuga fiind tinuti intr-un tarc. Ocazional ei sunt momiti cu mancare sau chiar sedati.Oricine se poate duce sa vaneze lei in Africa de Sud – de obicei nu este necesara o licenta de vanatoare sau experienta anterioara. Asta inseamna ca multi lei nu sunt ucisi de primul glont, ci trec prin chinuri ingrozitoare, mai ales cand vanatorul alege sa foloseasca un arc cu sageti.Pentru vanatoarea de trofee in Africa de Sud, leii sunt crescuti in 200 de ferme unde se afla in permanent contact cu oamenii. Astazi, aproximativ 6.000 de animale captive sunt amenintate de aceeasi soarta cruda. Africa de Sud are aproximativ 1.200 de lei salbatici.

Recent Posts

9 rase de câini care se înțeleg perfect cu pisicile. O galerie foto absolut adorabilă

Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…

13 ore ago

Cățelul tău știe când cineva este rău cu tine și își amintește de asta

Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…

15 ore ago

Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Cererea crescut semnificativ, iar piața neagră a explodat

Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…

16 ore ago

De ce își înfige pisica ghearele în diverse obiecte? Diferite gesturi și comportamente ale pisicii

Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…

17 ore ago

Cluj: campanie gratuită de sterilizare câinilor și pisicilor cu stăpân

Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…

18 ore ago