Nici apocalipsa nu o poate nimici. Oamenii de știință de la Oxford spun că este cea mai rezistentă creatură de pe Pământ. este vorba despre ”ursul de apă”. Tardigradele pot supravieţui timp de 30 de ani fără apă sau hrană şi rezistă la temperaturi extreme de până la 150 de grade Celsius, la adâncimile marilor sau la vacuumul înghetat al spaţiului cosmic, scrie The Telegraph.
Minusculele tardigrade au fost numite de oamenii de ştiinţă drept creaturi indestructibile. Asta după ce au descoperit ca este singura specie care poate supravietui oricăror condiţii, până când Soarele se va stinge.
Cercetatorii de la Universitatile Oxford si Harvard au descoperit ca abilitatile lor speciale le pot proteja in cazul unor calamitati care ar putea sterge orice urma de viata de pe Pamant.
Descoperirea oamenilor de ştiinţă sugerează că aceste creaturi vor supravieţui mult după ce oamenii vor dispărea.
Mai mult, unele rapoarte arată că aceştia trăiesc chiar şi pe exteriorul Staţiei Spaţiale Internaţionale. Asta ar putea însemna că, tehnic, există viaţă pe Lună, precizarea fiind că oamenii au pus-o acolo.
Tardigradele ar putea să reziste la temperaturi care să atingă -165 de grade Celsius . Vestea bună pentru aceste animale microscopice este că cea mai mică temperatură înregistrată pe suprafaţa Lunii de către misunea chinezească Chang’e-4 a fost de doar -147 grade Celsius, notează DC News.