Categories: Lumea animalelor

„Niciun efort nu este prea mare pentru a salva o viață.” O pisică, rămasă blocată în compartimentul motorului unei mașini, a fost salvată de către pompieri

O pisică, rămasă blocată în compartimentul motorului unui autoturism, a fost salvată de către pompierii din cadrul ISU Vâlcea, după ce aceasta a intrat acolo pentru a se încălzi.

În anotimpul rece, felinele intră din ce în ce mai des în zona motorului pentru a se încălzi, iar oamenii trebuie să ia în calcul acest aspect și să fie prudenți, așa cum a fost și șoferul unui automobil, un vâlcean, care a fost atent și a sesizat pisica prinsă între motor și elementele caroseriei înainte de a porni motorul.

„Nu trebuie să fim indiferenți când suntem puși în fața unor astfel de situații”

Această pisică, rămasă blocată în compartimentul motorului al autovehiculului personal, l-a făcut pe acest vâlcean să pună mâna repede pe telefon și să sune în dimineața de joi, 3 noiembrie, în jurul orei 09.00, la 112 pentru a solicita intervenția pompierilor care să ajute la salvarea pisicii.

„Niciun efort nu este prea mare pentru a salva o viață și nu trebuie să fim indiferenți când suntem puși în fața unor astfel de situații” – spun pompierii din Vâlcea. Și le dăm dreptate! În această dimineață de joi, 3 noiembrie, în jurul orei 09.00, un vâlcean a sunat la 112 pentru a cere ajutorul pompierilor să salveze o pisică rămasă blocată în zona compartimentului motor al autoturismului personal.

Pompierii au ajuns rapid pentru a salva pisica

Felina era în căutare de căldură și a pătruns în zona compartimentului motor al autoturismului. Din păcate, ea a rămas prinsă între motorul cald și elementele caroseriei.

Pompierii din cadrul ISU Vâlcea nu au stat pe gânduri și au plecat în misiunea de salvare ce a avut loc în Râmnicu Vâlcea, în zona Nord, pe strada Calea lui Traian.

A intervenit un echipaj de descarcerare ușoară

„Pentru salvarea animalului a cărui viață ar fi fost pusă în pericol dacă șoferul ar fi pornit motorul, s-a deplasat la fața locului un echipaj de descarcerare ușoară din cadrul ISU Vâlcea.

În scurt timp, membrii echipajului au reușit să salveze pisica prinsă între elementele caroseriei. Misiunea de deblocare a durat doar câteva minute, fiind prevenită atât vătămarea animalului cât și avarierea autoturismului”, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, plt.adj. Fulger Octavian.

 

Recent Posts

10 cele mai ușor de îngrijit animale de companie

Dacă vă plac pisicile, știți că, deși au o fire independentă, majoritatea felinelor nu sunt…

34 de minute ago

Hernia ombilicală la pisică: simptome, cauze, diagnostic și tratament

Hernia ombilicală este o deschidere în peretele muscular unde se află ombilicul (buricul). Hernia permite…

10 ore ago

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. „Într-un oraș civilizat, pot fi și ei civilizați”

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. Defilarea organizată de Școala de Dresaj Pro Dog…

11 ore ago

Asociaţia Chinologică Română: va fi omologat provizoriu internaţional Ciobănescul Românesc Corb

 Ciobănescul Românesc Corb. Cristian Ștefănescu, președintele Asociației Chinologice Române, a anunțat vineri, în cadrul competiției…

12 ore ago

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Iubitorii de animale și politicienii atacă „Legea masacrului”

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Lângă rețeaua de autostrăzi care străbate…

13 ore ago

130 de animale aflate în situații de pericol au fost salvate în luna august, fiind întocmite peste 180 de dosare penale

În perioada 1 - 31 august 2024, polițiștii structurilor pentru protecția animalelor au aplicat amenzi…

14 ore ago

Parteneri