Categories: Lumea animalelor

„Niciun efort nu este prea mare pentru a salva o viață.” O pisică, rămasă blocată în compartimentul motorului unei mașini, a fost salvată de către pompieri

O pisică, rămasă blocată în compartimentul motorului unui autoturism, a fost salvată de către pompierii din cadrul ISU Vâlcea, după ce aceasta a intrat acolo pentru a se încălzi.

În anotimpul rece, felinele intră din ce în ce mai des în zona motorului pentru a se încălzi, iar oamenii trebuie să ia în calcul acest aspect și să fie prudenți, așa cum a fost și șoferul unui automobil, un vâlcean, care a fost atent și a sesizat pisica prinsă între motor și elementele caroseriei înainte de a porni motorul.

„Nu trebuie să fim indiferenți când suntem puși în fața unor astfel de situații”

Această pisică, rămasă blocată în compartimentul motorului al autovehiculului personal, l-a făcut pe acest vâlcean să pună mâna repede pe telefon și să sune în dimineața de joi, 3 noiembrie, în jurul orei 09.00, la 112 pentru a solicita intervenția pompierilor care să ajute la salvarea pisicii.

„Niciun efort nu este prea mare pentru a salva o viață și nu trebuie să fim indiferenți când suntem puși în fața unor astfel de situații” – spun pompierii din Vâlcea. Și le dăm dreptate! În această dimineață de joi, 3 noiembrie, în jurul orei 09.00, un vâlcean a sunat la 112 pentru a cere ajutorul pompierilor să salveze o pisică rămasă blocată în zona compartimentului motor al autoturismului personal.

Pompierii au ajuns rapid pentru a salva pisica

Felina era în căutare de căldură și a pătruns în zona compartimentului motor al autoturismului. Din păcate, ea a rămas prinsă între motorul cald și elementele caroseriei.

Pompierii din cadrul ISU Vâlcea nu au stat pe gânduri și au plecat în misiunea de salvare ce a avut loc în Râmnicu Vâlcea, în zona Nord, pe strada Calea lui Traian.

A intervenit un echipaj de descarcerare ușoară

„Pentru salvarea animalului a cărui viață ar fi fost pusă în pericol dacă șoferul ar fi pornit motorul, s-a deplasat la fața locului un echipaj de descarcerare ușoară din cadrul ISU Vâlcea.

În scurt timp, membrii echipajului au reușit să salveze pisica prinsă între elementele caroseriei. Misiunea de deblocare a durat doar câteva minute, fiind prevenită atât vătămarea animalului cât și avarierea autoturismului”, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, plt.adj. Fulger Octavian.

 

Recent Posts

Marley, pisica anului 2024. Sprijinul emoțional al fameilor traficate: „este un exemplu minunat al puterii iubirii”

Marley, pisica anului 2024,  despre care se spune că  are „darul incredibil al empatiei” ajută…

5 ore ago

Picki, îngerul salvator care și-a salvat stăpânul cu deficiențe de auz în urma potopului din Galați

Povestea lui Ionuț din județul Galați, salvat din calea viiturilor de cățelul său Picki, este…

7 ore ago

Misiune deosebită pompierilor: cățel salvat de sub dărmături într-o zonă inundată din Galați

Cățel salvat de sub dărmături. În satul Slobozia Conachi, afectat grav de inundații, pompierii din…

7 ore ago

Parteneriat între două mari companii: împreună pentru promovarea responsabilității față de animale

 Organizația Eduxanima și Fressnapf România au format un parteneriat strategic pentru a promova protecția și…

8 ore ago

Blondul din Berceni, motanul care se plimbă pe la geamurile bucureștenilor din cartier

Povestea Blondului din Berceni, un motănel fără adăpost, a captat atenția comunității online din București.…

10 ore ago

Caz cutremurător / Acuzații deosebit de grave aduse unor doi copii din Prahva, de 13 și 15 ani: suspectați că au ucis cu cruzime patru pui de câine.

Tragedia  s-a petrecut într-o localitate din județul Prahova, unde doi copii, cu vârste de 13…

11 ore ago

Parteneri