Din cuprinsul articolului
Luna trecută la Casa de îngrijire din Anglia, o femeie pe nume Ada Daniel a împlinit 108 ani. Întrebată care este secretul unei vieți atât de lungi, aceasta ar fi spus că longevitatea ei se datorează:
(1) faptului că nu a avut copii și (2) faptului că are câini. „Avea o mulțime de ogari„, a declarat pentru BBC, Kelly Goucher, îngrijitorul care are grijă de ea.
Câinii îmbunătățesc calitatea vieții, știința a dovedit acest lucru
Acest lucru nu ar trebui să fie prea surprinzător atunci când pui cap la cap diversele indicii pe care le-am primit de-a lungul anilor cu privire la efectele pe care le au câinii asupra vieții nostre. Cu aproximativ 15 ani în urmă, un studiu a sugerat că prezența câinilor crește nivelul de oxitocină la oameni.
Cunoscută mai bine sub numele de „hormonul iubirii” (și adesea asociat cu nașterea), oxitocina poate diminua anxietatea și depresia atât la femei, cât și la bărbați. Un alt set de cercetări, care s-a întins pe parcursul a 11 ani publicat în 2019, este și mai convingător.
Dovezile au arătat răsunător că a avea un câine ar putea prelungi viața celor care suferă de un accident vascular cerebral sau de o boală de inimă. Activitatea fizică și reducerea nivelului de stres care vin odată cu deținerea unui câine sunt factori cheie în acest caz. Având în vedere că bolile de inimă sunt principala cauză de deces în SUA, acest lucru schimbă oarecum regula jocului.
Animalele de companie vindecă depresia
Din aceste motive, plus faptul că pur și simplu iubim animalele de companie există chiar și un start-up (controversat) numit Loyal, care proiectează un medicament pentru a întârzia îmbătrânirea canină. Dacă acest lucru pare absurd, luați în considerare faptul că directorul său general a strâns o sumă impresionantă de 58 de milioane de dolari în speranța că o va domoli pe Mama Natură.
Dar să revenim la Ada Daniel. Ea nu mai are prea multă familie. Iar când vine vorba de contemporanii ei seniori din State, mai mult de o treime dintre ei trăiesc și ei singuri. Institutul de cercetare Human Animal Bond Research Institute (da, există cu adevărat) susține că singurătatea persistentă, în termeni de povară, este echivalentă cu fumatul a 15 țigări pe zi.
Ceea ce înseamnă că animalele de companie le oferă proprietarilor un scop și o conexiune socială, evitând astfel depresia în rândul celor mai vulnerabili, potrivit thewildest.com.