Din cuprinsul articolului
A fost descoperit un nou păianjen uriaș de culoare roșie, cu „trapă criptică”, care ar putea mușca oamenii
Oamenii de știință au descoperit în Australia o nouă specie care ar putea provoca o mușcătură „fizic dureroasă” în cazul în care intră în contact cu oamenii.
Un nou păianjen „rar și uriaș” care ar putea mușca oamenii și care se ascunde în lucruri denumite „trape criptice” a fost descoperit de oamenii de știință.
Arahologul Michael Rix a declarat că noua specie de păianjen trapă ar putea provoca o mușcătură „dureroasă din punct de vedere fizic”, iar femelele pot trăi până la 20 de ani în sălbăticie. În ciuda faptului că nu este periculos pentru oameni, este puțin probabil ca arahnofobii să fie de acord cu numele păianjenului, care provine din latină și înseamnă demnitate și măreție.
Ei au aparatul de venin în colți, dar niciunul dintre păianjenii australieni cu trapă din nu este cunoscut ca fiind periculos de veninos”, a declarat Rix. Cu toate acestea, mărimea lor ar putea însemna că mușcătura este puțin dureroasă pentru orice om nefericit care se rătăcește peste trapa ascunsă a păianjenului.
Noua specie este mare pentru un păianjen cu trapă, dar are totuși aproximativ aceeași dimensiune ca un ban de 50 de pence. Păianjenii trapă își datorează numele ușii sub care trăiesc. Creaturi nocturne, ei așteaptă sub ușă și captează insectele atunci când trec pe acolo, ieșind de sub ușă pentru a se năpusti.
Ușile capcană folosite de păianjeni sunt asemănătoare unor dopuri și sunt făcute din pământ și mătase. ‘Euoplos dignitas’ folosesc venin pentru a ucide, dar nu sunt periculoși pentru oameni.
Dl Rix a spus: „Au aceste trape cu adevărat criptice în aceste habitate forestiere pe sol și majoritatea oamenilor nici măcar nu și-ar da seama că sunt acolo.”
El a adăugat: „Masculii acestei specii au ceea ce noi numim o culoare roșie ca mierea, sunt cu adevărat uimitoare.”
Păianjenii cu trapă masculi trăiesc primii cinci până la șapte ani din viață în vizuini până când ies afară pentru a căuta un partener.
Din păcate, păianjenul este probabil amenințat în sălbăticie, deoarece trăiește într-o zonă foarte mică de pădure care a fost defrișată informează mirror.co.uk
Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…
Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…