Din cuprinsul articolului
O pisică sălbatică a fost văzută în Parcul Național Retezat conform angajaților ariei protejate. Pisica sălbatică, o specie protejată prin convenții internaționale, este un animal solitar, care este văzut foarte rar de oameni în mediu sau natural, iar în România există circa 10.000 de exemplare.
O pisică sălbatică s-a lăsat fotografiată în Munții Retezat
Angajații Parcului Național Retezat au surprins în câteva fotografii un exemplar frumos de pisică în cursul unei acțiuni de monitorizare a faunei din zonă.
Parcul Național Retezat (APNR) găzduiește o diversitate considerabilă de mamifere, adică 23% dintre speciile mamifere terestre ale Europei.
„Pentru iubitorii de pisici vrem să împărtăşim un exemplar minunat de pisică sălbatică (Felis Silvestris) din Parcul Naţional Retezat, surprinsă de colega noastră Lucia Ursu – Educaţie şi comunităţi APNR, într-o acţiune de monitorizare desfăşurată în decursul săptămânii trecute. Datorită habitatelor sale diverse, naturale sau puţin modificate de intervenţia umană, Parcul Naţional Retezat adăposteşte un număr de 55 de specii de mamifere, peste 23% din mamiferele terestre ale Europei. Parcul oferă condiţii pentru supravieţuirea celor mai importante dintre carnivorele mari europene: râsul (Lynx lynx), ursul (Ursus arctos) şi lupul (Canis lupus)”, precizeaza Parcul National Retezat.
Pe raza parcului sunt 80 de lacuri și tauri, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din țară, și Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România.
Imaginile publicate de Administrația Parcului Național Retezat (ANPR), pe pagina de Facebook a rezervației, în care este înfățișată o pisică sălbatică i-a fascinat pe iubitorii de animale.
A stârnit valuri de reacții de apreciere, dar și dubii dacă pisica este sau nu sălbatică. Angajații ANPR le-au explicat oamenilor că animalul, prin dimensiunile și detaliile corporale, dar și ținând cont de locul unde a fost fotografiat este clar o pisică sălbatică.