Lumea animalelor

O rasă românească de câini, recunoscută la nivel MONDIAL de Federația Chinologică Internațională. A intrat în Patrimoniul natural al României

Ciobănescul românesc corb, a patra rasă românească de câini recunoscută oficial la nivel mondial de Federația Chinologică Internațională (FCI), este un câine de talie mare, curajos și deosebit de loial. Această rasă a fost apreciată pentru instinctul său de pază excelent și echilibrul său emoțional, calități esențiale pentru protejarea turmelor. Cu o blană predominant neagră, această rasă este cunoscută pentru încrederea limitată în străini, dar devotamentul total față de stăpâni.

Ciobănescul românesc corb, o nouă rasă românească de câini

Petru Muntean, președintele comisiei de omologare a raselor românești:

„E o rasă deosebită care va accesa la circuitul intern expozițional, expozițiile fiind un vehicul pentru promovarea raselor noastre naționale în circuitul chinologic internațional. Recunoașterea internațională a celei de-a patra rase românești, ciobănescul românesc corb, plasează în circuitul internațional rasa noastră națională. Așa cum până acum au fost plasate și celelalte trei rase românești: ciobănescul românesc carpatin, ciobănescul românesc mioritic și ciobănescul românesc de Bucovina.”

Omologarea, un proces laborios

Omologarea sa a venit după un proces laborios de 16 ani, inițiat în 2008 de Asociația Chinologică din România, cu studii și măsurători detaliate ale exemplarelor.

Sursă foto: YouTube Ciobănescul Românesc Corb

Petru Muntean, președintele comisiei de omologare a raselor românești pentru Știrile ProTV: „Procesul e destul de laborios, se face un studiu pe rasa respectivă. Am măsurat poate sute de mii de câini până când am reușit să întocmim documentația și să redactăm proiectul de standard, pentru că fiecare câine de rasă are un standard care este aprobat în cele din urmă de Federația Chinologică Internațională.”

Deși omologarea este provizorie, beneficiile recunoașterii internaționale sunt aceleași ca pentru celelalte rase românești, precum ciobănescul carpatin, mioritic și cel de Bucovina. Procesul de omologare definitivă va dura încă aproximativ 10 ani, dar includerea în circuitul internațional al expozițiilor canine deja aduce vizibilitate acestei rase .

Recent Posts

Fiecare semn astrologic are propriul animal spiritual – află care este al tău

Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…

6 ore ago

Zonkey, animalul hibrid care are o mamă măgăruș și un tată zebră

Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…

7 ore ago

Câinii pot simți furtunile sau schimbările meteorologice?

Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…

8 ore ago

„Tramvaiul Responsabilității” din Iași: un proiect unic în țară dedicat animalelor de companie

Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…

9 ore ago

Afecțiuni la care sunt expuși câinii și pisicile pe timp de iarnă

Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…

10 ore ago

De ce sunt pisicile atât de obsedate de indicatoarele laser?

Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…

11 ore ago

Parteneri