Din cuprinsul articolului
Leonardo DiCaprio are acum o nouă specie de șarpe numită în onoarea sa!
Cercetătorii au descoperit prima dată reptila în vestul Himalayei în vara anului 2020, a relatat Miami Herald, citând un „studiu în curs” publicat de nature.com luni, 21 octombrie.
După ce au prins câțiva dintre șerpii de culoarea cuprului cu zeci de dinți, oamenii de știință le-au analizat ADN-ul. Ei au descoperit că, deși șarpele avea trăsăturile familiare ale altor șerpi, era o specie cu totul nouă – Anguiculus dicaprioi, sau șarpele Himalayan al lui DiCaprio, notează People.
Șerpii din Himalaya ai lui DiCaprio sunt considerați mici, atingând lungimi de numai 22 de centimetri. Au capul „scurt”, nările „mari”, mulți dinți și un „bot abrupt bombat”.
În plus, noua specie poate fi identificată prin banda gri „slabă”, care pare aproape a fi un „guler” în jurul gâtului reptilei.
Șarpele a fost numit după celebrul actor de la Hollywood, în vârstă de 49 de ani, deoarece „actorul american, producătorul de film și ecologistul este o persoană care s-a implicat activ în crearea unei conștientizări cu privire la schimbările climatice globale (și) la creșterea pierderii biodiversității”, au declarat cercetătorii.
Specia a fost găsită „încălzindu-se” pe drumurile munților noroioși și „a rămas nemișcată până când a fost prinsă și nu a avut nicio încercare de a mușca”.
Echipa – formată din Zeeshan Mirza, Virender Bhardwaj, Saunak Pal, H. T. Lalremsanga, Gernot Vogel, Patrick Campbell și Harshil Patel – a declarat că șerpii din Himalaya ai lui DiCaprio pot supraviețui la altitudini de aproximativ 1.800 m.
Conform rezultatelor publicate, noua specie a fost descoperită în Nepal și în statele indiene învecinate Himachal Pradesh de la descoperirea sa.
Vorbind pentru PEOPLE la Festivalul Internațional de Film de la Toronto în septembrie 2016 pentru documentarul său The Ivory Game, DiCaprio a explicat cum a ajuns în activismul de mediu.
„La o vârstă fragedă, am fost foarte întristat de speciile care au dispărut ca urmare a activității umane, iar acest lucru m-a condus într-un fel de călătorie lungă pentru a mă implica în problemele de mediu”, a declarat câștigătorul Oscarului la acea vreme.
Starul din Titanic a declarat pentru PEOPLE că întâlnirea cu fostul vicepreședinte Al Gore la Casa Albă, la vârsta de 20 de ani, l-a ajutat să pună în aplicare un plan.
„M-a așezat jos, mi-a desenat planeta, atmosfera noastră și mi-a spus: „Aceasta este cea mai importantă criză cu care se confruntă omenirea”, iar din acel moment am devenit nu doar fascinat de această problemă, ci și îngrijorat de faptul că noi, ca o comunitate mondială colectivă, nu am făcut suficient în această privință”, a declarat DiCaprio.
În 1998, el a înființat Fundația Leonardo DiCaprio, care „sprijină peste 35 de proiecte inovatoare de conservare din întreaga lume care protejează ecosistemele fragile și speciile cheie”. Fundația este activă și astăzi.
Te-ai întrebat vreodată ce gândește câinele tău? Ce ți-ar spune dacă ar putea vorbi? Să…
Proiect de lege: Sterilizarea obligatorie pentru pisici de rasă comună, cu sau fără stăpân. Această…
Ai animale de companie și locuiești la bloc? Legislația privind animalele de companie în apartamente…
Stephen Huneck, un artist american pasionat de câini și de sculptură, a creat un loc…
În Japonia, relația specială dintre oameni și câinii robotici evidențiază o tendință unică, rezultată atât…
Un pui mumificat din era glaciară din Siberia este prima mumie cunoscută a unei pisici…