Din cuprinsul articolului
O vulpe le-a stricat planurile cetățenilor ieșiți la cumpărături într-un mall din sudul Bucureștiului, după ce a dat iama în incinta centrului comercial și a poposit la o cafenea. Aceasta s-a așezat într-o zonă întunecoasă a cafenelei, sub o tejghea, fiind speriată de toată zarva din jur.
„S-a rătăcit cumva și a ajuns în mijlocul mallului, unde s-a ascuns sub o tejghea dintr-o cafenea.”, a relatat medicul veterinar Ovidiu Roșu de la Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice, la Digi24, potrivit b365.ro.
Mallul a fost închis timp de o oră
O vulpe le-a stricat planurile cetățenilor ieșiți la plimbare în mall, după ce s-a adăpostit într-o cafenea din incintă, iar medicul veterinar a precizat că a fost nevoie să se închidă centrul comercial pentru a putea prinde vulpea și a o scoate de acolo.
„A trebuit să intervenim, a fost o mare varză, s-a închis mallul pentru o oră cât am făcut să ajungem până acolo. Nu a fost nicio problemă, pur și simplu am recuperat animalul și a fost eliberat”, a mai spus Ovidiu Roșu.
Toamna, anotimpul în care vulpile sunt cel mai des întâlnite
Vulpile sunt din ce în ce mai prezente pe străzile de la noi din țară, iar toamna este anotimpul în care acestea vor putea fi văzute din ce în ce mai mult, întrucât în acestă perioadă din an, puiuții ies din cuib, părăsindu-și mama.
„Observarea vulpilor în perioada asta a anului e cea mai mare, începând din toamnă, pentru că în momentul ăsta, puii ies din cuib, pur și simplu pleacă de la mamă”, spune medicul veterinar Ovidiu Roșu.
Vulpile nu trebuie considerate animale foarte prietenoase
În pofida faptului că vulpile sunt animale sălbatice, există o categorie care a fost domesticită în Rusia, aceasta fiind vulpea argintie. Experimentele susțin că animalul are un comportament asemănător câinelui: devine prietenoasă cu oamenii, își lasă urechile în jos și dă din coadă atunci când e fericită.
Medicul veterinar recomandă ca oamenii să fie prudenți când întâlnesc o vulpe, pentru că atunci când ele sunt puse la colț pot apela la mușcătură ca metodă de apărare.
„Aceste animale pot fi periculoase, de aceea este nevoie ca oamenii să respecte anumite reguli. Ele pot fi periculoase doar dacă sunt încolțite și când spun periculos mă refer că te pot mușca.
Dacă vei încerca să pui mâna pe ea, evident că va mușca. Dacă putem să facem niște zgomote mai puternice, să-i aruncăm apă, să NU le dăm de mâncare, se vor îndepărta”, spune medicul Octavian Roșu.