Din cuprinsul articolului
Oamenii de știință au descoperit o nouă specie care se ascunde în adâncurile Oceanului Antarctic, cu 20 de brațe și o formă corporală aparte. Ei au întâlnit-o în timp ce se aflau la bordul unei nave de cercetare și își trăgeau plasele din apa rece a oceanului.
Echipa de cercetători a participat la mai multe expediții între 2008 și 2017 pentru a căuta un grup de animale marine criptice numite Promachocrinus sau stelele cu pene din Antarctica.
Oamenii de știință au descoperit o nouă specie în Antarctica
Acestea sunt animale uriașe care pot trăi la o adâncime de aproximativ 65 de metri sub apă. Potrivit cercetătorilor, aceste creaturi par „din altă lume” în timp ce înoată. Stelele pană sunt distincte de alte stele de mare infame, deși sunt animale oceanice nevertebrate.
Cu toate acestea, în timpul cercetărilor lor, oamenii de știință au adunat opt stele pană cu trăsături distinctive ale corpului și au descoperit o nouă specie, Promachocrinus fragarious sau steaua pană de căpșuni din Antarctica.
Aceștia au numit specia recent descoperită după cuvântul latin pentru căpșuni, deoarece corpul său seamănă cu forma fructului. Potrivit studiului, steaua cu pene de căpșuni din Antarctica are 20 de brațe atașate de corpul său central asemănător cu cel al căpșunilor. De asemenea, își poate schimba culoarea de la purpuriu la roșcat închis.
Animalul marin poate fi întâlnit la o adâncime de 65 de metri
Cu toate acestea, studiul nu menționează dimensiunea totală a animalului, dar cercetătorii au afirmat că este „mare”. Aceștia au identificat noua specie pe baza formei corpului său și a analizei ADN-ului. Cercetătorii au declarat că steaua cu pene de căpșuni din Antarctica trăiește în tot Oceanul Sudic, de la adâncimi mari.
Fotografiile stelei cu pene de căpșuni din Antarctica au dezvăluit că noua specie are două tipuri de apendice. Brațele inferioare, mai scurte ale creaturii marine nou-descoperite par aproape dungate și accidentate, în timp ce brațele superioare, mai lungi, par aproape cu pene și moi.
În plus, partea inferioară a corpului stelei cu pene de căpșuni din Antarctica are o formă aproximativ triunghiulară. Este mai lată în partea de sus și are partea inferioară mai îngustă și mai rotundă. Crestăturile în formă de cerc de pe corpul său, probabil lăsate de brațele rupte, îi fac textura să pară accidentată.
Emily McLaughlin, Nerida Wilson și Greg Rouse au făcut parte din echipa de cercetare care a documentat mai multe specii de stele cu pene din Antarctica, inclusiv trei specii nou descoperite, potrivit wionews.com.