Sari la conținut
Home » „Ora cu și pentru animale” devine o materie opțională în catalog pentru elevii de clasele a V-a și a VI-a

„Ora cu și pentru animale” devine o materie opțională în catalog pentru elevii de clasele a V-a și a VI-a

„Ora cu și pentru animale”

Începând cu data de 9 septembrie, „Ora cu și pentru animale” devine o materie opțională în catalog pentru elevii de clasele a V-a și a VI-a în mai multe școli din județul Ilfov. Acest proiect reprezintă o premieră națională și a pornit inițial ca un proiect-pilot, realizat în colaborare cu organizația Animal Society.

Scopul orei este de a educa elevii despre importanța animalelor în societate, modul corect de a le îngriji și de a promova dezvoltarea empatiei față de acestea. Materia va include lecții despre rolul animalelor în viața noastră, cum să avem grijă de ele corect și cum să ne raportăm la ele. Cursurile vor fi dinamice, elevii vor avea teme și vor primi note.

Totul pleacă de la educație: „Ora cu și pentru animale”

„Se întâmplă la noi în județ, în mai multe școli din Ilfov, de săptămâna viitoare. Am început cu un proiect-pilot, demarat alături de Animal Society, iar astăzi vorbim de o materie opțională.

Pentru noi este o reușită profesională extraordinară. Și personală, pentru fiecare dintre noi, cei care facem parte din această echipă.

Credem cu tărie că totul pleacă de la educație.

Elevii de clasele a V-a și a VI-a vor învăța totul despre animale. Rolul lor în societate, cum să avem grijă corect de ele, cum să ne raportăm la ele etc.

Scopul materiei este dezvoltarea componentei empatice. Materia va fi predată de profesori, noi îi vom ajuta să organizeze cursuri dinamice, copiii vor lua note și vor avea teme”, se arată în comunicatul postat de Protecția Animalelor Ilfov. 

Sursă foto: Protecția Animalelor CJ Ilfov Facebook

Proiectul a fost posibil datorită sprijinului Inspectoratului Școlar Județean Ilfov și contribuției unor medici veterinari dedicați, precum Oana Vasiliu și Mădă Lixandru, care au contribuit la dezvoltarea programei.

Această inițiativă este un pas important pentru educația privind bunăstarea animalelor și a fost deja testată cu succes în proiectele pilot din localitățile Domnești și Ciolpani.

Este un moment de mândrie și un exemplu de colaborare între profesori, autorități și organizațiile care militează pentru drepturile animalelor.