Din cuprinsul articolului
Orcile sau balenele ucigașe ar trebui să vă îngrijoreze cel mai mult, chiar dacă rechinii generează, de obicei, cea mai mare teamă dintre toate animalele marine. Balena ucigașă este gigantică și uneori agresivă, după cum o demonstrează o serie de incidente în largul coastei europene care îi îngrijorează pe navigatori și îi lasă perplecși pe oamenii de știință.
Potrivit revistei Smithsonian, orcile au dat dovadă de ceea ce poate fi perceput ca o ostilitate extremă față de bărcile cu pânze din largul coastelor Portugaliei și Spaniei. Balenele izbesc bărcile, țintesc cârma și provoacă pagube serioase.
Ele trăiesc în grupuri și cu toate că se numesc „balene ucigașe”, ele fac parte din familia delfinilor.
O barcă cu pânze atacată de un grup de orci s-a scufundat, forțându-i pe cei cinci ocupanți să se salveze cu o plută de salvare.
Cu toate acestea, potrivit experților, acest comportament nu ar trebui să fie considerat rău intenționat, iar „atac” poate că nu este cuvântul potrivit pentru a fi utilizat.
Cu toate acestea, potrivit experților, acest comportament nu ar trebui să fie considerat rău intenționat, iar „atac” poate că nu este cuvântul potrivit pentru a fi utilizat. O explicație este că orcile sunt intrigate de cârma în mișcare, care poate produce o senzație plăcută de presiune a apei pe fața lor. Când se oprește, ele încearcă să îl împingă pentru a-l pune din nou în mișcare.
„Ceea ce credem noi este că ele cer să aibă elicea pe față”, a declarat Renaud de Stephanis, președinte și coordonator la CIRCE Conservación Information and Research, pentru NPR. Atunci când cârma se oprește, ”…„Ele devin oarecum frustrate și de aceea sparg cârma.”
De Stephanis a speculat că ar putea fi un „joc” jucat între masculii tineri care ar putea înceta odată ce aceștia cresc.
Acest tip de comportament nu este lipsit de precedent. În 2020, grupuri de orci au intrat în bărci în largul coastei spaniole, unii oameni de știință speculând la vremea respectivă că orcile ar putea manifesta frustrare față de bărcile de pescuit, pe care le percepeau ca fiind o problemă.
Dacă acest comportament va continua sau va dispărea este o întrebare deschisă. Este posibil ca orcile să îl adopte ca un comportament de învățat, ceea ce reprezintă o veste proastă pentru veliere.
Dar nu vă temeți prea mult de orci: deși mărimea și natura lor curioasă pot constitui o combinație înfricoșătoare, nu s-a înregistrat niciodată un incident în care o balenă ucigașă să ucidă în mod deliberat un om în mediul natural.
Înainte de a trata pielea uscată a câinelui dumneavoastră, trebuie să determinați cauza principală. Dacă…
Un tânăr de 17 ani din comuna Petreștii de Jos, județul Cluj, a fost reținut…
Într-un caz neobișnuit, două pisici au fost internate la Spitalul Veterinar Universitar de Urgență din…
Polițiștii din județul Hunedoara au oprit recent un transport ilicit de câini și pisici care…
Într-una dintre cele mai cunoscute reclame Alpo din anii '80, actorul Lorne Greene proclama: „Danny…
Importanța pe care o acordăm momentului în care privim în ochii cuiva sau a ceva…