Din cuprinsul articolului
Porcușorii de Guineea, în special, au o mulțime de nevoi dentare și adesea își folosesc și mușcăturile pentru a comunica. Din păcate, nu veți vedea un zâmbet fericit, așa că, în schimb, va trebui să petreceți ceva timp studiindu-vă animăluțul pentru a descifra mișcările gurii.
Sănătatea orală poate indica, de asemenea, probleme mai mari, ceea ce înseamnă că ar trebui să fiți cu ochii pe acei albi perlați atunci când vă auziți animalul de companie scrâșnind, clănțănind, dezgolindu-i sau pocnind din dinți. Deci, de ce scrâșnesc porcușorii de Guineea din dinți? Există câteva motive, dar niciunul dintre ele nu este de bun augur.
Porcușorii de Guineea fac mai mult de 10 zgomote diferite. Fiecare semnalează ceva unic, așa că acordați o atenție deosebită la ceea ce face și spune exact animalul dumneavoastră. Își va folosi dinții pentru a-ți arăta că este frustrat sau rănit prin trei sunete speciale. Iată cum să le deosebești.
Este posibil să auziți un zgomot asemănător cu un șuierat venit de la animalul dumneavoastră, la fel ca o pisică, și spune și el ceva similar. De obicei, acest lucru înseamnă „lasă-mă în pace” sau „sunt supărat”. Tratați-l ca pe un semn pentru a-i acorda animalului de companie un pic de spațiu. S-ar putea să se fi săturat să se joace, dar nu are altă modalitate de a comunica aceste frustrări.
Totuși, nu plecați pentru totdeauna, acești micuți au memorie scurtă și vă vor dori din nou alături de ei cât ai clipi. Dar luați-o ca pe un semn serios de disconfort. De fapt, uneori, șuieratul precede o mușcătură, așa că încercați să vă îndepărtați rapid înainte ca ei să se „năpustească” asupra dumneavoastră.
Scrâșnirea persistentă a dinților are de obicei o cauză fizică, mai degrabă decât una emoțională, iar o vizită la veterinar ar putea fi necesară. Uneori, scrâșnesc din dinți atunci când au dureri, așa cum și tu ai putea scrâșni din dinți atunci când îți smulgi un plasture.
Sunt concepuți pentru a ascunde rănile și bolile, așa că un mic semn ca acesta ar putea fi tot ceea ce aveți la dispoziție pentru a determina că ceva se întâmplă. Alternativ, s-ar putea ca dinții în sine să fie cauza problemei.
Nu uitați că multe animale de companie mici au colți care nu se opresc niciodată din creștere și au nevoie frecvent de atenție. Solicitați medicului dumneavoastră veterinar să facă un control dentar complet pentru a depista rapid orice problemă și a o corecta la timp. Dacă nu aceasta este problema, probabil că scrâșnitul semnalează frustrare, similar cu șuieratul.
Veți vedea cel mai frecvent acest semn atunci când introduceți un nou animal de companie în casă și locuitorul inițial simte nevoia de a arăta o demonstrație de dominanță. Din nefericire, s-ar putea să se pregătească o luptă și ar trebui să separați perechea până se calmează amândoi, apoi să încercați din nou. Întotdeauna adăugați cu grijă un nou membru în grup, cu multe verificări pe parcurs.
În timp ce clănțănitul dinților poate însemna cu siguranță că porcușorul de Guineea are nevoie de un veterinar, nu toate comunicările sunt egale. Încercați să vă dați seama mai întâi care dintre cele trei zgomote pe care le face cu gura și la ce ar putea fi un răspuns. De multe ori, veți observa destul de repede ce îl supără doar uitându-vă la mediul înconjurător și la stimuli.
Chiar dacă nu apare nici un clănțănit, trebuie să îi verificați constant dinții și să îi oferiți fân suplimentar pentru ca ei să îi poată măcina în mod natural până la dimensiunea potrivită. Fânul va preveni majoritatea problemelor bucale. În cele din urmă, dacă auziți un clănțănit constant al dinților și lupte între două animale specifice, ar putea fi timpul să le separați.
Gândiți-vă să amenajați spații diferite în cuști pentru cei care îi instigă, astfel încât nimeni să nu fie rănit iar dumneavoastră să aveți parte de liniște și pace.
Ați auzit vreodată că animalele de companie și stăpânii lor sunt la fel? Cu siguranță…
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…