Din cuprinsul articolului
Părul de pisică nu este nociv pentru oameni! E posibil să te fi întrebat adesea dacă ai vrea sau nu să ai o pisică și dacă acest lucru s-ar potrivi stilului tău de viață.
Din perspectivă matematică, aproximativ 80% dintre membrele Asociației Felina Române sunt femei. În continuare, vom demonta mitul conform căruia femeilor însărcinate nu li se recomandă să aibă pisici, cu ajutorul președintelui acestei asociații, Dan Voicu.
Părul de pisică nu este nociv pentru oameni!
Cei care decid să aibă o pisică în casă trebuie să fie pregătiți să își asume responsabilitatea pentru acest animal și să îi satisfacă nevoile naturale. Din punct de vedere zoologic, pisicile sunt considerate animale de pradă. Dar acest lucru nu înseamnă că nu au fost domesticite de-a lungul timpului.
Femeile simt adesea nevoia să aibă grijă de cineva, să îmbrățișeze și să mângâie pe cineva. Aceste gesturi de răsfăț se pot manifesta și în perioada de sarcină, când mulți „prieteni” le spun să alunge pisica din casă.
Dan Voicu, președintele Asociației Felina Române, explică că pericolul de a inhala păr de pisică este foarte mic. Deoarece acesta se simte pe vârful limbii, iar ideea că se „înghite” aceste fire este exagerată.
Chistul hidatic poate apărea doar dacă pisica nu a fost deparazitate corespunzător, în special împotriva viermilor intestinali.
Dacă femeile nu au avut pisică până să nască. Se recomandă să-și achiziționeze una abia după ce copilul împlinește opt ani, deoarece aceasta poate deveni agresivă cu copiii care o deranjează.
Comportamentul pisicilor și îngrijirea blănii
Pisicile nu sunt agresive din fire, ele nu atacă, de exemplu, copiii aflați în pătuț, dar se supără foarte repede când sunt necăjite și pot riposta.
Anumite rase, precum persana, detestă zgomotele stridente (plânsul) și pot deveni agresive. Alegerea rasei poate influența acest aspect.
Pisicile persane lasă cel mai mult păr, așa că trebuie să ții cont de asta dacă vrei să eviți astfel de probleme. În ceea ce privește părul lăsat de pisici în general. Nu uita că acestea năpârlesc la schimbarea anotimpurilor. Au nevoie de suplimente vitamino-minerale pentru întreținerea blăniței.
Perierea este, de asemenea, foarte necesară, iar pentru acest lucru, un pieptene cu dinți de metal este recomandat. Este bine să ai doi piepteni, cu distanță diferită între dinți. Perierea se face de la cap spre coadă, în direcția creșterii părului, conform eva.ro.