Din cuprinsul articolului
Ciocul unei păsări este un instrument puternic. Deși nu toate păsările de companie mușcă, sunt diferențe între o mușcătură din joacă și una agresivă.
Păsările sunt creaturi vocale. Își folosesc ciocul pentru a mesteca mâncarea. Ase cățăra în cuști și pentru a sparge obiecte dure. Este descurajant când animalele de companie devin agresive fără a ști cauza. Deținerea unei păsări vine cu riscul de a fi mușcat . Trebuie să fiți pregătit să înțelegeți de ce o fac și să învățați cum să le faceți față.
Faptul că o pasăre te mușcă nu înseamnă întotdeauna că încearcă să ne facă rău. Păsările își folosesc ciocurile puternice pentru o varietate de motive. Doar atunci când aceste mușcături sunt folosite pentru violență ar trebui să vă faceți griji. Iată o scurtp listă pentru care se comportă astfel.
Frica
Cel mai frecvent motiv pentru care păsările de companie mușcă este pentru că sunt speriate. Pui au tendința de a dezvolta frică de oameni dacă nu sunt socializate în mod constant cu aceștia. Dacă s-a întâmplat să o primești pe a ta ca adult, poate avea un trecut abuziv. Chiar și păsările care sunt bine socializate devin uneori speriate. Este esențial să câștigați încrederea păsării. Le dați de înțeles că nu trebuie să se teamă de dumneavoastră.
Dacă aveți o pasăre tânără, este probabil că aceasta nu încearcă deloc să vă facă rău. Păsările tinere sunt asemănătoare copiilor sau cățeilor. Își folosesc gura pentru a explora lumea din jurul lor. Păsările tinere trebuie să cunoască limitele.
Dacă nu aveți alte păsări care să le învețe că mușcă prea tare, atunci trebuie să le învățați că mușcatul poate fi dureros. Rețineți că păsările tinere își folosesc ciocul pentru a se agăța de stăpânii lor și a se urca pe ei. Dacă vă retrageți mâna prea repede, le învățați că trebuie să se miște mai repede și să muște mai tare data viitoare. Întotdeauna mișcați-vă încet și rămâneți calm atunci când dresați puii de pasăre.
Grupurile de păsări au aproape întotdeauna o ierarhie. Păsările de companie nu sunt diferite și folosesc mușcătura ca o modalitate de a-și apăra teritoriile și statutul. Teritoriul în lumea păsărilor de companie este, de obicei, cușca lor sau omul de care sunt legate.
Unele păsări învață că obțin ceea ce își doresc atunci când mușcă, fie că este vorba de a vă vedea cum țipați de durere sau pentru că sunt puse înapoi în cușca lor după aceea. De asemenea, ele pot folosi mușcătura pentru a evita lucruri precum tăierea unghiilor.
O mulțime de păsări mature din punct de vedere sexual devin agresive atunci când sunt în modul de reproducere. Se comportă mult mai protector față de partenerii lor și sunt mai predispuse să își apere teritoriul. Comportamentul de mușcătură ar putea fi o fază bazată pe hormoni.
Păsările se îmbolnăvesc la fel ca și noi. Un animal de companie care nu se simte bine ar putea mușca pentru a vă face să știți că nu vrea să fie lăsat singur. Cu toate acestea, orice schimbare în comportamentul păsării dvs. trebuie să fie evaluată de un medic veterinar pentru a exclude orice boală sau afecțiune gravă.
Nu este neobișnuit ca păsările să muște ici și colo în timpul unei sesiuni de joacă. Ele sunt surescitate și nu intenționează întotdeauna să apuce atât de tare încât să vă rănească. Încercați să fiți atenți la limbajul corporal al păsării. Scurtați timpul de joacă dacă se simt copleșite sau prea nervoase.
Puneți capăt comportamentului rău al păsării înainte ca acesta să vă scape de sub control și să devină un obicei.
1.Determinați cauza
Primul pas pentru a corecta o problemă de mușcături este să vă dați seama de ce se întâmplă acest comportament în primul rând. Începeți prin a exclude problemele subiacente, cum ar fi o boală.
Gândiți-vă unde a avut loc, când s-a întâmplat, cui i s-a întâmplat și ce s-a întâmplat chiar înainte de mușcătură. Dacă o pasăre mușcă, există un fel de răsplată pe care o obține din asta.
Asigurați-vă că toate nevoile actuale ale animalului de companie sunt satisfăcute. Au nevoie de somn, nutriție și stimulare mentală adecvate pentru a fi fericiți. Va fi mult mai dificil să opriți mușcăturile dacă nu au toate aceste nevoi satisfăcute.
În continuare, gândiți-vă la ceea ce doriți să facă pentru a înlocui mușcătura. Oferiți o întărire pozitivă constantă pentru comportamentul bun și o întărire negativă pentru cel rău. Întărirea negativă nu ar trebui să fie niciodată dăunătoare. În schimb, încercați să luați ceva ce pasărea dorește atunci când se comportă urât.
Păsările sunt animale inteligente și au capacitatea de a învăța comenzi. Acest lucru le-a restabilit animalelor că omul are un rang superior. Pentru a începe acest proces, învățați papagalii comenzi de bază, cum ar fi „sus” și „jos”, atunci când se deplasează de pe perna lor spre mâna dumneavoastră.
Practicați sesiuni scurte, zilnice
Sesiunile scurte sunt cele mai bune atunci când învățați păsările comenzi noi și ar trebui să se facă departe de mediul lor obișnuit dacă v-au mușcat. Acest lucru se datorează faptului că este mai puțin probabil ca ele să muște un om cu care se simt confortabil atunci când se află în medii necunoscute.
Păsările răspund la laude și la expresii faciale. Puneți multă întărire pozitivă în timpul acestor sesiuni de antrenament. Când se comportă urât, spuneți-le pur și simplu „Nu” cu o voce normală.
Nu țipați și nu vorbiți tare, deoarece ar putea interpreta acest lucru ca fiind un chițăit și s-ar putea bucura. Nu folosiți agresivitatea atunci când vă dresați păsările de companie.
Lecțiile zilnice sunt vitale pentru a opri comportamentul rău. Fiți foarte atenți la modul în care răspunde animalul de companie și, odată ce acestea sunt respectate, opriți dresajul, dar continuați să folosiți comenzile în viața și mediul de zi cu zi.
Dacă o mușcătură se întâmplă din nou, mustrați-vă imediat animalul de companie pentru a fi eficient. Modalitățile sigure de a face acest lucru sunt să vă lăsați mâna pe o distanță scurtă sau să o rotiți pentru a-i dezechilibra. Nu permiteți ca pasărea să cadă și nu o răsplătiți cu țipete.
De asemenea, ați putea să o puneți în cușca lor pentru un timp de pauză, dar numai dacă nu asta a vrut în primul rând, potrivit petkeen.com.
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…
Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…