Din cuprinsul articolului
Multe probleme de sănătate, atât la pisici, cât și la oameni, cronice sau nu, sunt cauzate de expunerea zilnică la substanțe toxice, cum ar fi substanțe chimice și alte molecule străine organismului. Aceste toxine se acumulează în organism de-a lungul unei perioade de timp, adesea pe parcursul mai multor ani. Cercetările sugerează că peste 75% dintre cancere sunt cauzate de alimentație și de factorii de mediu.
În plus, expunerea toxică este un factor care contribuie la bolile cardiovasculare, accidentele vasculare cerebrale și bolile neurodegenerative, cum ar fi Parkinson și Alzheimer. Poluanții de mediu se stochează în organism contribuind la bolile cronice.
Acum luați în considerare cât de mult mai mici sunt pisicile noastre. Cel mai probabil este nevoie de o încărcătură mult mai mică de toxine pentru ca animalele de companie să aibă probleme. În plus, deoarece felinele noastre dragi se îngrijesc singure, este ușor pentru ele să ingereze orice toxine care ar fi putut intra accidental în contact cu blana și labele lor.
Cum vă afectează toxinele pisicile?
Ficatul și rinichii sunt cele două organe care se ocupă în principal de eliminarea toxinelor din organism. Dacă acestea trebuie să lucreze mai mult decât au fost proiectate de natură, în cele din urmă vor ajunge să fie suprasolicitate.
Toxinele, în special cele din mediul înconjurător și din dieta pisicii, pot provoca, de asemenea, reacții alergice, de la mâncărimi ale pielii, curgerea ochilor și chiar astm până la vărsături, diaree și alte probleme intestinale. Toate aceste reacții pot fi un semn că organismul mustăcioasei nu mai este capabil să facă față eficient toxinelor.
Țineți-vă pisica în casă pentru a evita contactul cu pesticidele și îngrășămintele. Evitați să aduceți în casă reziduurile de pesticide și îngrășăminte în casă pe propriile încălțăminte. Oferiți-i apă curată, proaspătă, fără metale grele, fluorură și alți contaminanți. Din păcate, acest lucru exclude majoritatea apei municipale. Nu vă vaccinați pisicile inutil. Evitați pe cât de mult posibil medicamentele în exces, antibioticele și steroizii.
Treceți la produse de curățare non-toxice, naturale, dar evitați produsele de curățare care conțin uleiuri esențiale. Unele uleiuri esențiale sunt mortale pentru pisici. Folosiți produse chimice de prevenire a puricilor, căpușelor și viermilor inimii numai dacă este absolut necesar. Dieta pisicii este de preferat să fie crudă, conservată adecvată speciei.
Cum reduceți expunerea pisicii la substanțele toxice?
Deși controversate, programele de detoxifiere sau de „curățare” au devenit populare în medicina holistică umană în ultimele câteva decenii. Scopul unei cure este de a detoxifia ficatul, rinichii, sistemul gastro-intestinal și sistemul limfatic. Probabil că v-ați întrebat dacă acest lucru ar putea fi benefic și pentru pisica dumneavoastră. Răspunsul nu este unul sigur.
Abordarea mai sigură este de a reduce încărcătura toxică pentru pisica dumneavoastră urmând sugestiile de mai sus și de a preveni problemele de la bun început. Dacă sunteți de părere că o cură sau o detoxifiere ar putea fi benefică pentru pisica dumneavoastră, nu încercați să faceți acest lucru pe cont propriu. Consultați un medic veterinar cu privire la produsele adecvate pe care să le folosiți pentru o curățare sigură și sănătoasă. Informații preluate de platforma conciouscat.com.