Din cuprinsul articolului
Nu sunteți singurul care s-a întrebat vreodată de ce câinele său adult mănâncă propriile fecale sau pe cele ale altor câini. Mulți părinți de animale de companie rămân nedumeriți cu privire la motivul pentru care câinele lor ar face acest lucru.
Poate părea ciudat, dar există multe motive care pot explica acest comportament, mai ales dacă este ceva ce face încă de când era cățeluș. Motivele pentru acest comportament variază de la plictiseală până la boli de bază, așa că este important să determinați cât mai repede cauza obiceiului scârbos al câinelui dumneavoastră.
Chiar dacă acest comportament este neplăcut, dezgustător și, sincer, scârbos, este important de înțeles pentru sănătatea câinelui tău. Acest comportament este foarte comun. Se știe că aproximativ 60% dintre câini au consumat la un moment dat în viața lor deșeurile altor animale.
Dacă descoperiți că patrupedul dumneavoastră a început brusc să mănânce fecale, nu vă faceți prea multe griji. Puteți lua măsuri pentru a opri acest comportament. În primul rând, să discutăm câteva dintre motivele pentru care câinele se poate comporta în acest fel.
Cel mai frecvent motiv pentru acest comportament este o deficiență nutrițională. Deficiențele nutriționale la câini pot fi cauzate de o dietă săracă, de o nutriție inadecvată sau dezechilibrată și chiar de o cantitate prea mare de anumiți nutrienți.
Deficiențele nutriționale pot fi cauzate, de asemenea, de stresul provocat de schimbarea dietei sau a mediului, precum și de boli sau leziuni. Câinii care nu primesc suficienți nutrienți pot căuta o soluție rapidă, mâncând propriul rahat sau rahatul altui câine.
Foamea
Dacă câinelui dvs. îi este foame, poate căuta mâncare oriunde o găsește, inclusiv în rahatul ascuns în colțul din spate al gazonului. Se întâmplă frecvent ca câinii să își mănânce propriul rahat dacă nu sunt hrăniți după un program regulat. Mâncatul rahatului este, de asemenea, un comportament instinctiv, deoarece strămoșii sălbatici ai câinilor au învățat să mănânce tot ce găseau pentru a supraviețui atunci când le era foame.
Stresul
Unii câini își pot mânca propriile fecale în încercarea de a se elibera de anxietate sau de stres. Câinele dumneavoastră poate fi stresat atunci când sunteți plecat, când sunt vizitatori în casă, în timpul furtunilor, în timpul focurilor de artificii sau al altor zgomote puternice, sau atunci când există o schimbare în rutina lor. Dacă nu sunteți sigur ce cauzează stresul câinelui dumneavoastră, ar putea fi o combinație de factori.
Plictiseală
Câinii care nu fac suficient exercițiu sau stimulare mentală pot recurge la comportamente distructive, cum ar fi mestecatul mobilei sau mâncatul rahatului, ca o modalitate de a scăpa de plictiseală. Nu îi puteți învinovăți, într-adevăr. Atunci când nu se distrează și nu sunt stimulați, vor face orice pentru a trece timpul.
Câinii sunt căutători înnăscuți, așa că atunci când văd ceva care pare interesant, vor să cerceteze. Din nefericire pentru noi, lucrurile care par interesante pentru câini sunt adesea lucruri precum rahatul și păsările moarte.
Există mai multe afecțiuni medicale care pot determina un câine să înceapă să mănânce rahat. Unele dintre acestea includ:
Paraziții: Paraziții intestinali, cum ar fi viermii cârligi sau teniile, pot provoca greață și pierderea poftei de mâncare la câini, ceea ce îi poate determina să mănânce fecale ca sursă de nutrienți.
Infecții intestinale: Infecțiile bacteriene, cum ar fi salmoneloza, pot provoca diaree la câini, ceea ce îi determină să mănânce fecale din cauza foamei.
Diareea: Diareea poate fi cauzată de o indiscreție alimentară sau pur și simplu mâncând prea repede, ceea ce poate determina un câine să ingurgiteze fecale pe lângă alte vărsături și mâncare regurgitată. Diareea la câini poate duce, de asemenea, la deshidratare dacă nu este tratată, așa că este important să consultați un veterinar dacă câinele dumneavoastră a avut diaree mai mult de 48 de ore.
Indiferent de motivul din spatele comportamentului câinelui dumneavoastră, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a-l descuraja să mănânce rahat și pentru a-l încuraja să găsească alternative mai sănătoase.
În cazul în care câinele dumneavoastră mănâncă rahatul altor câini pur și simplu din cauza unei deficiențe nutriționale, acest lucru s-ar putea datora lipsei de varietate în dieta lor. Există două opțiuni pentru acest lucru. Treceți la o dietă făcută în casă, cum ar fi cea crudă, sau adăugați un supliment odată ce ați determinat care este deficiența.
Pentru a determina în ce anume are deficiența câinele dumneavoastră, puteți obține teste de la AnimalBiome și Parsley Pet. AnimalBiome testează sănătatea intestinală a câinelui dvs. folosind o probă de scaun. Apoi, vă oferă un consult veterinar și o privire detaliată asupra rezultatelor testelor câinelui dumneavoastră. De asemenea, aceștia recomandă suplimente în funcție de deficiență.
Adăugarea unui test de la Parsley Pet este, de asemenea, utilă pentru a determina dacă există deficiențe. Și acesta este, de asemenea, destul de simplu. Tot ce au nevoie este o mostră de blană. Ei efectuează teste pentru a determina ce vitamine și minerale lipsesc din dieta animalului dumneavoastră de companie, dacă este cazul. De asemenea, ei testează pentru metale grele și vă pot informa cu privire la orice nivel periculos.
Adăugați fructe și legume în dieta câinelui dumneavoastră. Acest lucru ajută la adăugarea de substanțe nutritive pe care s-ar putea să nu le primească din crochete sau din hrana conservată.
Amestecați proteinele din dieta câinelui dumneavoastră. Dacă câinele dvs. mănâncă doar crochete uscate, încercați să amestecați cu puțină carne crudă sau ușor gătită, inclusiv pui, rață sau vită.
Adăugați o cantitate mică de carne de organe. Adăugați o cantitate care să echivaleze cu aproximativ 3% din porția câinelui dumneavoastră. Carnea crudă de organe, cum ar fi pancreasul, splina sau rinichii, conține cantități mari de vitamine, minerale și alte substanțe nutritive care ar putea umple lacunele nutriționale, potrivit lovetoknowpets.com.
Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…
Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…