Din cuprinsul articolului
O iubitoare de animale, pe numele ei Alexis Devine, din Seattle, SUA, și-a învățat cățelușa cum să comunice și să-și exprime emoțiile. Cățelușa vorbitoare Bunny este capabilă să pună întrebări simple precum „ce câine este?” și „când nu e Bunny?”.
Atunci când Alexis Devine a început să își antreneze câinele să vorbească folosind o tablă specială cu butoane, nu a anticipat niciodată tipurile de gânduri pe care Bunny le va putea exprima. Dar sheepadoodle-ul în vârstă de trei ani a dovedit că câinii pot înțelege mult mai mult din lume decât doar dulciuri, bețe și jocuri.
Bunny cățelușul vorbitor
De la punerea la îndoială a existenței sale pe pământ până la a se referi la ea însăși ca fiind umană, Bunny a împărtășit câteva convingeri extrem de inteligente și surprinzătoare. Alexis, din Seattle, SUA, a declarat pentru mirror.com faptul că: „Bunny este capabilă să comunice atunci când este preocupată de ceva, astfel încât să pot să o ajut să vorbească despre asta, să o ajut să o exploreze sau doar să o recunosc.
foto: mirror.com; cățelușa Bunny și Alexis, stăpâna sa
„Dacă eu nu sunt îngrijorată, ea poate vedea că nici ea nu trebuie să fie îngrijorată. „Alternativ, îmi poate spune când este fericită cu un anumit joc, om sau mâncare pentru câini , iar acest lucru mă poate informa cu privire la modul în care să îi influențez pozitiv viața de zi cu zi în continuare.”
Celebrul cont TikTok al lui Bunny @whataboutbunny are 8,3 milioane de urmăritori, iar majoritatea o aclamă ca fiind un „geniu”, deși unii sunt îngrijorați de gândurile ei. Pe lângă faptul că și-a exprimat că este „mare tristă”, Bunny a fost surprinsă apăsând în mod repetat butoanele „when no Bunny?” – pe care Alexis l-a luat drept o întrebare despre momentul în care va muri.
Cățelusa Bunny are 8,3 milioane de urmăritori
„Prima mea interpretare a fost că Bunny se întreba poate despre moarte. Totuși, ar fi putut însemna un milion de lucruri”, a explicat Alexis. Dar cea mai complexă întrebare pe care Bunny i-a pus-o lui Alexis până acum este de ce partenerul ei, Johnny, ieșea din casă pentru a lua ceva de mâncare la pachet.
Alexis a explicat: „Imediat ce a ieșit pe ușă, Bunny a alergat la placa ei și a apăsat „te iubim, de ce a plecat?”. Eu am interpretat asta ca fiind: ‘Te iubim Johnny’. De ce ai plecat?”. ” Acest lucru pare complex din mai multe motive: utilizarea unui pronume de grup, a unei emoții, a unei întrebări și a timpului trecut. Comportamentul câinelui părea să reflecte expresia ei „verbală”.
„Odată ce i-am explicat că Johnny se va întoarce în curând, Bunny s-a liniștit imediat. Mă gândesc mult la această interacțiune”. Unele dintre videoclipurile virale ale lui Bunny au arătat-o, de asemenea, întrebând „ce este câinele” și întrebând de ce este ea un câine.
„Cel mai des se referă la ea însăși ca fiind umană, dar au existat și câteva ocazii în care s-a referit la ea însăși ca fiind un câine”, a explicat Alexis. „Poate că ea vede aspecte din ea însăși în ambele lumi. Nu prea contează pentru mine dacă ea crede că este un câine sau un om. „Ceea ce este interesant este faptul că ea alege să interacționeze în acest fel”. La un moment dat, adepții lui Bunny s-au îngrijorat că trece printr-o „criză existențială” atunci când a apăsat „ajutor” și „cine este asta?” la reflecția ei în oglindă.
Bunny a cerut să se joace folosind 100 de butoane pentru a vorbi
Dar Alexis l-a asigurat că acesta era un comportament normal pentru câinii care manifestă anxietate și agresivitate la vârsta maturității, singura diferență era că Bunny putea comunica acest lucru. Pentru a o ajuta cu tulburarea de anxietate generalizată, Alexis i-a administrat lui Bunny medicamente pentru câini cu Fluoxetină anul trecut și de atunci a dat semne pozitive.
Sursă foto: mirror.com; Bunny cere să se joace
„Între Fluoxetină, unele schimbări de mediu și o strategie de gestionare activă, calitatea vieții lui Bunny s-a îmbunătățit dramatic”, a declarat Alexis. „Pragul ei este mult mai ridicat acum, iar atunci când reacționează, își revine rapid. Și, poate că nu este surprinzător, comentariul ei existențial aproape că a încetat.”
Pe lângă faptul că și-a exprimat cele mai profunde și mai întunecate gânduri, Bunny și-a împărtășit visele și a cerut să se joace, toate acestea folosind 100 de butoane pentru a vorbi. „Am folosit butoane cu Bunny din momentul în care am adus-o acasă la opt săptămâni”, a spus Alexis..
Scopul meu a fost întotdeauna să comunic cu ea în cât mai multe moduri posibile pentru a facilita o relație cât mai apropiată.” Cei doi folosesc sistemul HexTile de la FluentPet, iar Alexis spune că secretul pentru a descifra tehnica este „răbdarea și multă întărire pozitivă”.