Din cuprinsul articolului
Pchitt a fost adoptat. Câinele suferă de o afecțiune cardiacă, dar tot este sociabil, fericit și afectuos. Este bucuros și a stabilit deja legături cu alți câini, inclusiv trei dintre aceștia, originari din România.
Pchitt a fost preluat de asociația Espoir Romania, condusă de două tinere franțuzoaice, cu aproape doi ani în urmă. De atunci, cele două activiste au căutat constant să-i găsească un nou proprietar.
Acesta are o blană maro sârmoasă și voluntarii din adăpost l-au descris drept cel mai prietenos câine pe care l-au avut în grijă. Înainte de a ajunge la adăpostul Espoir, alături de ceilalți peste 300 de câini asemănători.
El a locuit într-un alt adăpost sub îngrijirea unei femei care l-a găsit când era doar un pui. Aceasta nu a mai putut să aibă grijă de Pchitt și ceilalți câini, solicitând ajutorul unui ONG, așa cum a relatat pentru prima dată Woopets în primăvară.
În luna iunie, Espoir Romania a făcut cunoscut faptul că, în cele din urmă, au reușit să găsească o familie pentru Pchitt. Astfel, Pchitt, care anterior împărțea un țarc cu alți 15 câini, a fost transferat în orașul Clermont-Ferrand din Franța.
„A descoperit, în sfârșit, viața de familie și îi place la nebunie! Pchitt e un câine dornic de dragoste și afecțiune, sociabil și jucăuș. Este, în același timp, și un câine de 9 ani care trebuie să învețe cum să se comporte în afara adăpostului.
Acum, mănâncă bine, doarme liniștit, primește iubire și tratament pentru afecțiunea sa la inimă. A găsit în noua familie alți trei prieteni, veniți tot din România”, a scris asociația Espoir pe Facebook.
„Pchitt a cunoscut doar viața din adăpost și știe doar că puterea face legea într-un țarc. Așa că are uneori tendința de a se impune”, explică activistele de la Espoir Romania.
Pchitt învață acum și să-și controleze anxietatea, pentru că nu este obișnuit să primească atât de multă atenție.
În București, adăposturile publice și cele administrate de diverse organizații neguvernamentale se află la capacitate maximă sau sunt foarte aproape de a ajunge la limita lor. Conform datelor oficiale, anul trecut, cele trei adăposturi sub supravegherea și administrarea Autorității pentru Supravegherea și
Protecția Animalelor (ASPA) au găzduit în total 1.600 de câini, dar doar 1.100 dintre aceștia au reușit să găsească noi stăpâni. Pentru fiecare trei câini care intră într-un adăpost ASPA, doar doi au fost adoptați. Principalele cauze pentru persistența câinilor fără adăpost în București sunt abandonul și nesterilizarea, conform libertatea.ro.
Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…
Te-ai întrebat vreodată ce gândește câinele tău? Ce ți-ar spune dacă ar putea vorbi? Să…