Din cuprinsul articolului
Pensie alimentară pentru câinele familiei. Da, se poate întâmpla și asta, animalul de companie nu mai este considerat un lucru, ci o ființă. Mai exact, trebuie să fie tratat la fel ca un copil chiar și în cazul unui divorț iar după separare are dreptul la pensie alimentară.
Decizie inedită a judecătorilor din Spania. Secția a șasea a Tribunalului Provincial Pontevedra, cu sediul în Vigo, a confirmat hotărârea pronunțată de Tribunalul de Primă Instanță nr. 15 din Vigo, specializat în dreptul familiei – într-un proces de divorț, în care a decretat, în cadrul regularizării relațiilor de familie, că animalul de companie din căsătorie va rămâne în grija femeii: cheltuielile extraordinare și veterinare vor fi plătite la jumătate de fiecare din cei doi foști soți.
Desparțirea a avut loc în luna noiembrie 2021 iar divorțul a fost pronunțat în 2022. În timpul căsătoriei cuplul a avut doi copii și a îngrijit câinele familiei.
Acum, fostul soț va contribui la costul animalului de companie cu suma de 40 de euro pe lună, plătibilă în primele cinci zile ale fiecărei luni și actualizabilă anual în conformitate cu rata inflației.
În rezoluție, pe lângă declararea căsătoriei desfășurate prin divorț și stabilirea pensiei alimentare lunare pentru câine, a fost instituit un sistem de autoritate părintească și custodie comună pentru cei doi copii comuni, alături de pensie alimentară pentru minori.
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…
Te-ai întrebat vreodată ce gândește câinele tău? Ce ți-ar spune dacă ar putea vorbi? Să…
Proiect de lege: Sterilizarea obligatorie pentru pisici de rasă comună, cu sau fără stăpân. Această…
Ai animale de companie și locuiești la bloc? Legislația privind animalele de companie în apartamente…
Stephen Huneck, un artist american pasionat de câini și de sculptură, a creat un loc…