Din cuprinsul articolului
Perlele, miracol al naturii. Nu există femeie căreia să nu-i placă perlele, dar până să se transforme în bijuterii spectaculoase, considerate un simbol al fericirii și norocului, trebuie să știm că perlele au fost au fost învăluite de legende și mituri.
Perlele erau folosite ca obiecte de podoabă încă din anul 420 î.Hr., datorită unui fragment de perlă descoperit în sarcofagul unei prințese persane, care în prezent este expus la Muzeul Louvre din Paris.
Încă din anul 2300 î.Hr., perlele erau oferite cadou rigilor chinezi. În același timp, în Roma antică, perlele erau considerate un simbol al celor mai înstărite persoane din societate. Mai mult, perlele erau considerate atât de prețioase, încât regele Julius Caesar a dat o lege prin care limita purtarea perlelor.
Stridiile se găseau și în Golful Persic, ceea ce însemna că erau foarte apreciate și în cultura arabă.
Legenda spune că perlele se formau din picăturile de rouă care erau înghițite de stridii atunci când cădeau în apa mării. Înainte să devină populare perlele de cultură, Golful Persic era centrul comerțului cu perle naturale, potrivit
Adevăratele „perle ” cu cea mai mare valoare provin din scoicile de margaritar, ele provenind din moluşte cu cochilie care trăiesc în mare.
Perlele naturale se formează prin sistemul de apărare al moluştelor, acestea izolează un corp străin pătruns în organism, acoperind parazitul cu carbonat de calciu în mai multe straturi de sidef, făcându-l astfel, inofensiv
Aceste miracole naturale foarte puține la număr se transformă în bijuterii foarte rare, valoarea este determinată de mărime, formă, dar şi de strălucirea lor.
Preţul unei singure perle poate depăşi câteva mii de dolari.
Oamenii implantează artificial un parazit in scoici, astfel luând naştere patru tipuri de perlele de cultură. Aceste perle reprezinta 99% din perlele comercializate.
Acestea sunt:
Perlele din marea de sud, sunt cele mai rare şi valoroase, ele fiind cultivate în apele calde din Australia, Indonezia, Filipine, Myanmar si Thailanda. Nuanţele de alb şi portocaliul încîntă tot globul.Şi melcii fac perle.
Cele mai scumpe perle sunt cele menţionate mai sus, dar există şi melci, care dau naştere unor astfel perle.
Melci marini din Oceanul Indian şi din OceanulAtlantic produc perle sidefii,care devin valoroase datorită culorii delicate de galben, roz sau portocaliu.Maria Mocanu
Fiecare dintre noi are anumite trăsături de caracter care dezvăluie cine suntem cu adevărat. Unii…
Cumpărarea și alegerea unei rase de câine este extrem de importantă! Vei trăi cu câinele…
De câte ori pe zi îi spui câinelui tău „te iubesc”? Un nou studiu a…
Este prietenul tău blănos una dintre rasele de câini care sunt aproape imposibil de dresat?!…
Pentru oameni, afișarea unui zâmbet este o modalitate ușoară de a evita neînțelegerile. Și, conform…
Leonardo DiCaprio are acum o nouă specie de șarpe numită în onoarea sa! Cercetătorii au…