Din cuprinsul articolului
Creșterea peștilor este un hobby plin de satisfacții, iar cei care se pricep la acest hobby învață să creeze ecosisteme mici, autonome, în care animalele lor de companie pot prospera.
Poate părea excesiv, dar unii oameni țin la fel de mult la peștii lor ca și alții la câinii sau pisicile lor. Poate că așa ar trebui să fie. Motivul pentru care cineva decide să dețină pești este, sperăm, pentru că îi pasă de animale. Aceste animale merită tot efortul nostru.
Problema este că există o mică curbă de învățare atunci când vine vorba de îngrijirea acvariilor. În calitate de începător, veți ucide câțiva pești. Acest lucru se va întâmpla mai rar pe măsură ce vă perfecționați, dar când începătorii învață dedesubturile acvaristicii, vor face multe victime. Așadar, este o cruzime să ții peștii în acvarii? Este etică creșterea peștilor?
Nu știu dacă există un răspuns corect în acest caz, așa că considerați acest articol ca fiind o sursă de reflecție. Haideți să intrăm în subiect.
Este o luptă dificilă, totuși. Există multe motive pentru care peștii mor, iar atunci când o fac, majoritatea începătorilor pur și simplu îi vor înlocui și vor încerca din nou. De obicei, magazinele de animale nu pun întrebări. Unele se vor oferi să testeze apa pentru a ajuta să afle care ar fi putut fi problema, dar niciuna nu va împiedica pe cineva să cumpere oricâți pești de acvariu dorește, oricât de des dorește.
Imaginați-vă un magazin de animale de companie care vinde un nou pisoi unui client în fiecare săptămână pentru că nu a putut să-i țină în viață pe cei anteriori. Este îngrozitor să te gândești la acest lucru, dar exact asta se întâmplă cu peștii.
Nu este realist să ne așteptăm ca oamenii să se gândească la pisoi și la pești în același mod. Dintr-o serie de motive, peștii sunt mai fragili decât câinii sau pisicile. Este nevoie de un anumit efort pentru a avea grijă de un acvariu, iar oamenii fac greșeli. Dacă nu ar putea să o ia de la capăt, nu ar învăța niciodată.
Cu toate acestea, peștii sunt ființe vii și merită să fie tratați ca atare. Așadar, care este un nivel sănătos de preocupare când vine vorba de peștii din comerțul cu acvarii?
Chiar dacă vă simțiți bine în ceea ce privește etica provenienței peștilor, gândiți-vă puțin dacă peștii au ce căuta în acvarii. S-ar putea să considerați că un acvariu de 55 de galoane este mare, dar este o cantitate mică de apă în comparație cu habitatul sălbatic al peștilor. Un pește captiv nu va avea niciodată șansa de a trăi așa cum ar trăi în natură. Acest lucru poate duce la boli, probleme de comportament și alte probleme.
PETA are o problemă cu acest lucru și are câteva argumente bune. Aceștia susțin că acvariile sunt crude și condamnă peștii la o viață nenaturală de mizerie. Poate fi o poziție extremă, dar cred că trebuie să luăm în considerare toate părțile dacă intenționăm să aducem animale în casele noastre, potrivit pethelpful.com.
Pe de altă parte, peștii crescuți în captivitate vor sfârși undeva. Nu este mai bine ca ei să ajungă la o persoană căreia îi pasă de ei decât la cineva care îi vede ca fiind de unică folosință?
Învățați cum să instalați și să îngrijiți corect un acvariu înainte de a începe. Acest lucru include înțelegerea ciclului azotului, învățarea modului în care se efectuează schimbările de apă și învățarea modului de testare a apei.
Cercetați fiecare pește, creatură și plantă pe care intenționați să le cumpărați înainte de a le aduce acasă.
Aflați tot ce puteți despre ei, astfel încât să știți dacă sunt potriviți pentru acvariul dumneavoastră. Dacă aveți o problemă cu locul de proveniență al peștilor sau cu modul în care sunt capturați, nu-i cumpărați. Depinde de dumneavoastră. Dacă oamenii nu-i cumpără, magazinele nu-i vor mai avea în stoc, iar colecționarii vor înceta să-i mai scoată din natură.
Atunci când un pește moare, acordați-vă puțin timp pentru a vă da seama de ce înainte de a-l înlocui. Revizuiți practicile de gestionare a acvariului și faceți câteva cercetări. Totul este o experiență de învățare și, cu cât știți mai multe, cu atât mai bine vă descurcați.
Nu creșteți pești decât dacă știți ce faceți și dacă aveți un plan pentru peștișori. Mai ales peștii betta. Există deja destui betta în cupe mici pe rafturile magazinelor din întreaga lume. Dacă nu aveți timp să vă ocupați de un acvariu, realizați că este mai bine să nu aveți unul.
Știați că un câine vă poate citi gândurile? Dacă v-ați întrebat vreodată dacă câinele dumneavoastră…
Cât de neclintită și incredibilă poate fi loialitatea câinilor este dovedită de câinii ajutători. Aceștia…
Cum să ajutăm animalele străzii în această iarnă? Frigul și zăpada care ne așteaptă de…
„Un câine este cel mai bun prieten al unui om”, este o vorbă bine cunoscută…
Știați că alegerea greșită a hranei pentru animalul de companie poate aduce o mulțime de…
Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) anunţă o nouă campanie de sterilizări gratuite pentru…