Categories: Lumea animalelor

Pinguini imperiali, sfasiati de moartea puiului lor! VIDEO cutremurator!

Imaginile video cutremuratoare au fost capturate de echipa BBC in 2013. Nu este clar cum murit puiul de pinguin, dar reactia mamei sale este de-a dreptul sfasietoare.Puiul inghetat sta la picioarele mamei sale, ea il atinge usor cu ciocul pentru a verifica daca acesta da semne de viata, dar e prea tarziu.Cel mai sfasietor moment din film e atunci cand un alt pinguin se apropie de mama, o insoteste si isi sprijina capul pe umarul mamei indurerate. Mama ghionteste de mai multe ori cadavrul puiului, il strange intre picioarele, incercand sa-l incalzeasca. Toate acestea, inainte de a arunca capul pe spate si de a scoate un tipat, iar insotitorul ei face acelasi lucru.”Mama a investit totul in puiul ei, iar sa-l piarda inseamna o tragedie pentru ea. Pentru a se reproduce iar, ea va trebui sa astepte inca un an”, afirma, potrivit sciencealert.com, naratorul si actorul britanic, David Tennant.https://www.youtube.com/watch?v=ntIBAzO3xV8Sursa citata mentioneaza ca femelele pinguinului imperial pot face doar cate un ou pe an, in perioada lunilor de iarna, in Antarctica. Imediat ce ea a facut oul, pinguinul femela il va parasi, lasandu-l in grija masculului, care-l va cloci 40-50 de zile, protejand oul de frig cu ajutorul membranei de clocit ce ii atarna de la nivelul abdomenului.Cuplul trebuie sa fie foarte atent atunci cand transfera oul din membrana de clocit a femelei in cea a masculului, sa nu-l scape pe gheata si sa omoare, in acest fel, embrionul. Dupa aceasta, femela va parasi colonia si va face de la 50 pana la 200 km inapoi spre ocean pentru a-si suplini rezervele de grasime, pentru hrana si recuperare.Masculii se asaza aproape unul de altul pentru a mentine caldura, numarul acestora depasind uneori 6.000 de indivizi. Timp de 110-115 zile, ei nu mananca absolut nimic. Femela revine cu putin timp inainte de ecloziune, (sau la cateva zile dupa) preia oul, iar apoi protejeaza puiul timp de aproximativ 40 de zile. Masculul, epuizat, care pana in acest moment a pierdut aproape jumatate din greutatea corporala, poate porni, in sfarsit, in cautarea hranei.

Recent Posts

10 cele mai ușor de îngrijit animale de companie

Dacă vă plac pisicile, știți că, deși au o fire independentă, majoritatea felinelor nu sunt…

36 de minute ago

Hernia ombilicală la pisică: simptome, cauze, diagnostic și tratament

Hernia ombilicală este o deschidere în peretele muscular unde se află ombilicul (buricul). Hernia permite…

10 ore ago

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. „Într-un oraș civilizat, pot fi și ei civilizați”

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. Defilarea organizată de Școala de Dresaj Pro Dog…

11 ore ago

Asociaţia Chinologică Română: va fi omologat provizoriu internaţional Ciobănescul Românesc Corb

 Ciobănescul Românesc Corb. Cristian Ștefănescu, președintele Asociației Chinologice Române, a anunțat vineri, în cadrul competiției…

12 ore ago

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Iubitorii de animale și politicienii atacă „Legea masacrului”

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Lângă rețeaua de autostrăzi care străbate…

13 ore ago

130 de animale aflate în situații de pericol au fost salvate în luna august, fiind întocmite peste 180 de dosare penale

În perioada 1 - 31 august 2024, polițiștii structurilor pentru protecția animalelor au aplicat amenzi…

14 ore ago

Parteneri