Din cuprinsul articolului
Pisica agresivă. Comportamentul pisicii este în general unul afectiv, delicat. Totuși, pisicile pot actiona, uneori, imprevizibil si inexplicabil.
Dacă este vorba de o schimbare bruscă de comportament, mergeți cu pisica dumneavoastră la un control pentru a exclude agresivitatea indusă de durere cauzată de o problemă de sănătate. Fiți atent la zonele în care o mângâiați atunci când devine agresivă.
Agresivitatea în timpul jocului este uneori normală între colegii de joacă ai unei feline, aceasta se poate întâmpla și atunci când o pisică se joacă cu tine sau cu altcineva din familie.
Dacă mâinile și brațele unei persoane sunt prea aproape de pisică în timpul jocului, pisica poate mușca, zgâria și se poate năpusti asupra persoanei, ceea ce poate duce la răniri.
De asemenea, pisicile pot să se năpustească de sub paturi în timpul episoadelor de joacă, potrivit petmd.com.
Agresivitatea indusă de mângâieri este atunci când o pisică fie devine supraexcitată în urma unei sesiuni de mângâieri, fie reacționează negativ la mângâieri nedorite. Este posibil ca la început să le placă mângâierea, dar apoi să vrea să vă opriți.
O pisică trebuie lăsată singură în timpul episoadelor de agresivitate induse de mângâieri, în special dacă mănâncă.
Dacă doriți să vă antrenați împotriva agresivității induse de mângâieri, recompensați pisica pentru că rămâne calmă în timpul unor scurte sesiuni de mângâieri și apoi prelungiți-le atât timp cât pisica rămâne calmă. Cu toate acestea, nu forțați niciodată mângâierea pisicii dumneavoastră.
Agresivitatea de frică poate fi îndreptată către o persoană necunoscută care intră în casa sau în spațiul pisicii, care se poate manifesta prin atac, zgârieturi, mușcături, șuierături sau mârâituri.
De asemenea, pisicile se pot ataca cu furie la persoanele din medii precum clinicile veterinare și saloanele de toaletare pe care le asociază cu experiențe negative, cum ar fi injecțiile și constrângerea fizică.
Pisicile cu agresivitate de frică față de oameni pot avea nevoie să fie desensibilizate încet la situațiile stresante. Este posibil să fie nevoite să fie închise într-un spațiu liniștit și separat, cu hrană, apă, o cutie pentru litieră, un perișor și vedere la fereastră atunci când sunt vizitați oameni necunoscuți, pentru a preveni atacurile.
Pisicile cu agresivitate indusă de statut sau agresivitate teritorială pot să se năpustească, să muște sau să zgârie persoanele care intră pe teritoriul lor, fie că sunt străini sau persoane familiare.
Pisica poate, de asemenea, să blocheze accesul în încăperi ca tactică de dominare. Ignorarea pisicii este, de obicei, cea mai eficientă soluție pe termen lung, alături de recompensarea unui comportament relaxat și pașnic față de ceilalți.
Agresivitatea maternă poate face ca o pisică femelă care a născut recent să devină agitată și să atace fie persoanele familiare, fie străinii care se apropie de pisoi.
Asigurarea unui spațiu liniștit, lipsit de stres și privat pentru pisica mamă poate fi de ajutor. Limitați numărul de persoane care vă vizitează casa și evitați contactul cu pisica mamă și puii dacă mama dă semne de agresivitate.
Agresivitatea maternă ar trebui să scadă în timp, pe măsură ce puii cresc.
Atunci când pisicile nu pot răspunde la un stimul amenințător din afara teritoriului lor, ele pot manifesta agresivitate redirecționată față de alte pisici din casă sau față de oameni.
Acest lucru îi poate afecta atât pe membrii familiei, cât și pe vizitatorii necunoscuți care se întâmplă să fie prin preajmă atunci când pisica dvs. devine agitată de un stimul exterior.
Agresivitatea redirecționată către oameni poate fi gestionată într-un mod similar cu agresivitatea redirecționată către alte pisici.
Pentru a rezolva agresivitatea redirecționată către oameni, încercați să direcționați impulsurile agresive către ieșiri mai adecvate, cum ar fi o varietate de jucării. Pisicile agresive pot beneficia, de asemenea, de medicamente împotriva anxietății, cum ar fi fluoxetina și gabapentina.
Agresivitatea indusă de durere poate apărea atunci când o pisică are dureri, cum ar fi atunci când este rănită sau suferă de boli articulare precum artrita.
Acest lucru poate face ca o pisică să atace fie o persoană familiară, fie una străină, dacă încearcă să o mângâie, să o manipuleze sau să o miște în alt mod.
Agresivitatea indusă de durere poate provoca răspunsuri negative pe termen lung la a fi mângâiată și manipulată, foarte asemănătoare cu agresivitatea de frică pe care o experimentează pisicile atunci când au avut o experiență traumatizantă într-o anumită locație.
În alte cazuri, tratarea cauzei care stă la baza durerii poate ajuta la rezolvarea agresivității asociate cu mângâierea și manipularea.
Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…
Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…