Categories: Lumea animalelor

Pisica mea poate să aibă alergii alimentare?

Pisica mea poate să aibă alergii alimentare? Majoritatea pisicilor se confruntă cu o gamă variată de alergii, iar în general, o pisică care manifestă un anumit tip de alergie va dezvolta adesea și alte tipuri. Studiile au arătat că în Statele Unite, 15% dintre pisici suferă de una sau mai multe alergii.

Alergiile la pisici pot fi împărțite în mai multe categorii, iar fiecare dintre acestea poate fi întâlnită și în cazul alergiilor la oameni.

Pisica mea poate să aibă alergii alimentare?

Apariția alergiilor este, în cea mai mare parte, determinată de microparticule care sunt transmise prin aer, cum ar fi polenul, care irită căile respiratorii și plămânii. Alte pisici pot să nu tolereze anumite tipuri de medicamente.

Cum ar fi antibioticele sau anestezicele. Alergiile provocate de purici sunt cele mai frecvente la pisici. Pe măsură ce pisica îmbătrânește, sensibilitatea față de înțepăturile de purici crește.

Alergiile alimentare la pisici sunt declanșate de o alimentație necorespunzătoare. Aceste alergii se manifestă de obicei prin dermatite (cruste pe suprafața pielii), pete de culoare ciudată, înroșirea pielii și mâncărime în zona gâtului și a feței. Precum și pierderea părului în acele zone. Chiar dacă aceasta poate fi și o formă a tulburărilor hormonale.

În unele cazuri, pot apărea, de asemenea, vărsături și tulburări digestive. De asemenea, pisica poate prezenta inflamații ale urechilor sau piele excesiv de uleioasă.

Aceste alergii pot avea consecințe grave, în special dacă pisoiul este tânăr sau are o vârstă fragedă.

Cele mai predispuse acestor tipuri de alergii sunt pisicile care trăiesc în interior. Hrana lor, similară cu cea a oamenilor. Conține o serie de substanțe naturale. Dar și substanțe artificiale care sunt procesate chimic pentru a fi integrate în alimentație.

În corpul pisicii, aceste substanțe sunt din nou procesate, în special proteinele, iar sistemul lor imunitar le poate percepe ca potențiali „intruși” în urma acestui proces, declanșând astfel alergiile.

Peste 80% dintre pisicile care au avut alergii alimentare au consumat alimente

Alte alergii alimentare pot să nu apară imediat, pisica putând consuma același tip de hrană ani la rând fără a dezvolta alergii.

Perioada până la apariția alergiei poate varia între o săptămână și 10 ani. Peste 80% dintre pisicile care au avut alergii alimentare au consumat alimente care conțineau alergenul timp de cel puțin doi ani.

Cercetătorii continuă să facă experimente. Deoarece s-a identificat o posibilă legătură între alergiile alimentare și Sindromul Urinar la pisici.

Prin eliminarea alimentelor care conțin alergeni, se speră că simptomele Sindromului Urinar pot fi reduse.

Dacă pisica manifestă simptomele menționate mai sus, este necesar să treceți la o dietă hipoalergenică.

Dieta hipoalergenică este utilizată pentru a determina dacă simptomele prezente sunt cauzate de o alergie alimentară sau de alt tip de alergie.

Potrivit specialiștilor, această perioadă de dietă durează între 8 și 10 săptămâni, iar alimentația pisicii va fi schimbată radical, oferindu-i ceva ce nu a mai consumat anterior.

Puteți găti hrana acasă pentru pisică sau puteți cumpăra alimente speciale

În timpul acestei perioade de „test”, administrarea de medicamente nu este recomandată decât dacă este prescrisă de un veterinar pentru tratamentul altor afecțiuni.

Evitarea jucăriilor care conțin anumite substanțe cu gust de hrană este, de asemenea, importantă.

Pe toată durata dietei, puteți găti hrana acasă pentru pisică sau puteți cumpăra alimente speciale pentru pisici din comerț.

Este indicat ca dieta să fie compusă din alimente gătite acasă, cum ar fi orez fiert și carne fiartă de pui sau miel.

Pentru a identifica alergenul specific, puteți introduce treptat în hrana pisicii diverse proteine pure, cum ar fi carne de vită, carne de porc, pește, pui gătit și soia.

Dacă simptomele reapar într-un interval scurt de timp, va fi evident care aliment a provocat alergia. În caz contrar. Dacă  simptomele nu reapar în cel mult două săptămâni.

Se poate încerca o altă sursă de proteine pure.

Dacă această perioadă de test nu aduce rezultate și alergia nu cedează, atunci nu este vorba despre o alergie alimentară.

Asigurați-vă că pisica nu primește alt fel de hrană în timpul testului și că au fost eliminate toate ingredientele din hrana anterioară.

Este recomandat să cereți sfatul medicului veterinar înainte de a începe dieta hipoalergenică, conform eva.ro.

Recent Posts

9 rase de câini care se înțeleg perfect cu pisicile. O galerie foto absolut adorabilă

Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…

15 ore ago

Cățelul tău știe când cineva este rău cu tine și își amintește de asta

Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…

17 ore ago

Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Cererea crescut semnificativ, iar piața neagră a explodat

Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…

18 ore ago

De ce își înfige pisica ghearele în diverse obiecte? Diferite gesturi și comportamente ale pisicii

Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…

19 ore ago

Cluj: campanie gratuită de sterilizare câinilor și pisicilor cu stăpân

Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…

20 de ore ago