Din cuprinsul articolului
Pisica mea șuieră. Majoritatea proprietarilor de pisici s-au întâlnit cel puțin o dată cu o pisică care șuieră, iar acest lucru poate fi destul de dezarmant. La urma urmei, pisicile folosesc șuieratul ca o modalitate de a îndepărta oamenii și animalele de ele atunci când se simt nervoase, speriate sau protectoare. În aceste momente, mulți oameni se întreabă ce înseamnă șuieratul la pisici.
Există multe motive diferite pentru care pisicile șuieră. De cele mai multe ori, o pisică va șuiera atunci când se simte amenințată, neliniștită sau speriată. Cu toate acestea, uneori, pisicile vor șuiera și atunci când au dureri sau dacă o pisică mamă simte nevoia de a-și proteja puii.
În acest articol vom explica toate motivele pentru care pisicile șuieră. În plus, vom explica și cum să calmăm o pisică care șuieră și vom răspunde la câteva întrebări frecvente despre șuieratul pisicilor. Să trecem direct la subiect.
Pisica mea șuieră: Ce înseamnă când o pisică șuieră la tine?
Există multiple motive pentru care pisicile șuieră. De cele mai multe ori, șuieratul este un semn că o pisică se simte neliniștită, speriată sau agitată. Cu toate acestea, există și alte motive pentru care o pisică va șuiera. De exemplu, o pisică mamă poate șuiera dacă simte că puii ei sunt amenințați. În mod similar, pisicile vor șuiera, de asemenea, dacă au dureri. Iată toate motivele pentru care o pisică va șuiera.
Pisica se simte nervoasă
De cele mai multe ori, o pisică va șuiera pentru că se simte nervoasă sau anxioasă în legătură cu ceva. Dacă o pisică se confruntă cu anxietate, atunci poate prezenta și alte semne de anxietate împreună cu șuieratul. Iată câteva alte semne de anxietate la pisici la care trebuie să fiți atenți.
- Clătinarea cozii
- Limbajul corpului rigid
- Pupile dilatate
- Urechile ținute pe spate
- Înghețarea
- Încercarea de a scăpa
- Părul se ridică în cap
- Coada este ținută lipită de corp
Dacă o pisică continuă să devină din ce în ce mai anxioasă, atunci poate să se agațe agresiv după ce șuieră. Acest lucru poate include, eventual, lovirea, zgârierea și mușcarea. Ca urmare, este o idee bună să nu vă manipulați pisica și să vă apropiați de ea cu prudență dacă credeți că este incredibil de nervoasă sau anxioasă, potrivit bottletreeanimalhospital.