Sari la conținut
Home » Pisica miaună numai la oameni. Cum ”discută” felinele între ele

Pisica miaună numai la oameni. Cum ”discută” felinele între ele

Pisică în sălbăticie; sursă foto: The Sprucepets,com

În calitate de proprietari, suntem bine familiarizați cu modul în care pisica noastră miaună. Știm că prietenii noștri felini își folosesc mieunatul pentru a comunica cu noi.

Și mai știm, de asemenea, că urechile, coada și pupilele lor ne pot spune multe despre ceea ce gândesc și simt, de asemenea. Dar ce ne puteți spune despre modul în care pisica miaună/comunică cu alte feline? Ei bine, există câteva moduri interesante în care o fac. Și nu, ele nu își spun „miau” una alteia.

Pisica comunică prin miros

Simțul olfactiv al pisicii tale este incredibil de puternic și se bazează pe mirosuri pentru a naviga prin lume. Poate că ți-ai văzut pisica făcând o față amuzantă cu gura parțial deschisă atunci când reacția lor se declanșează.

Antrozoologul John Bradshaw descrie răspunsul flehmen ca fiind undeva între mirosire și degustare. Acesta oferă pisicilor mai multe informații decât ar obține dacă ar mirosi pur și simplu mirosul cu nasul. Este util mai ales atunci când interpretează feromonii.

Când vine vorba de prietenii noștri felini, există cu siguranță unele animale de companie care sunt mai teritoriale decât altele. Iar acesta poate fi un motiv pentru care apar luptele între pisici și stropirea. Felinele au glande olfactive în mai multe locuri ale corpului lor.

Acestea pot fi găsite în jurul gurii, bărbiei, frunții, obrajilor lor, partea inferioară a spatelui, coada și chiar labele. Iar atunci când se freacă de tine, te marchează chiar ca fiind al lor. Acesta este motivul pentru care trebuie să fii prudent atunci când introduci pisica nouă în casa ta.

Limbajul trupului este o discuție reală

Până la sfârșitul anilor 1800, majoritatea pisicilor erau ținute strict în aer liber și folosite pentru a controla populația de rozătoare. Pe măsură ce oamenii au început să le transfere pentru a deveni animale de companie, au descoperit că erau multe de învățat la feline. În cazul pisicilor, atunci când vor să întâlnească o altă pisică, ar putea să îi arate fabrica de mirosuri (adică partea din spate) ca un salut plăcut.

Și dacă ați ajuns vreodată să aveți fundul unei pisici în față, acum știți de ce! Când vine vorba de urechile și coada unei pisici, acesta este un alt mod în care pisicile comunică. Coada și urechile lor servesc drept barometre ale stării de spirit, care pot oferi atât oamenilor, cât și altor pisici, o perspectivă asupra modului în care se simt/gândesc. O coadă joasă și urechile joase servesc ca un avertisment – pentru toți.

O coadă vioaie și urechi drepte înseamnă, de obicei, că o pisică este intrigată și este dispusă să întâlnească acea pisică sau persoană care i-a stârnit interesul. Pisicile își vor adulmeca adesea nasul cu alte pisici atunci când se salută. Dar fiți cu ochii în patru și fiți atenți la orice mișcare bruscă care poate face ca blana să zboare.

Urlă și șuieră

După vârsta de pisoi, pisicile vor miauna doar la oameni. Unii ar putea susține că ele încă mai miaună pentru a comunica cu alte pisici, dar acest lucru nu este în întregime adevărat. Pisicile mature comunică vocal prin urlete și șuierături. Un mârâit este evident folosit pentru a face cunoscut faptul că nu sunt încântate de prezența unei alte pisici.

Adesea, când auziți acest sunet, nu trece mult timp până când o pisică va lovi. Când vine vorba de urlete, dacă ați auzit vreodată o pisică femelă în călduri, atunci știți cu siguranță cum este acest sunet de comunicare pentru pisici. Pisicile care sunt stresate pot, de asemenea, să urle, precum și atunci când o pisică are dureri. Pisicile pot chiar să urle una la alta atunci când au un dezacord cu privire la mâncare sau la teritoriu.

Când vine vorba de șuierat, pisicuțele vor șuiera adesea atunci când ceva le sperie. O pisică adultă va șuiera atunci când ceva o sperie sau o face să se simtă amenințată. Iar dacă acel ceva sunteți dumneavoastră, vă rugăm să vă îndepărtați și să le oferiți spațiul de care vă indică faptul că au nevoie.

Pisicile nu reacționează bine când se simt amenințate sau încolțite. Și nici nu se sfiesc să vă facă să o știți. Nu uitați că pisicile nu sunt de natură conflictuală. Atunci când dau impresia că sunt agresive, ele se comportă pur și simplu așa pentru că există ceva sau cineva care le face să se simtă amenințate, potrivit catitudedaily.com.