Din cuprinsul articolului
Ați observat că pisica dumneavoastră șchioapătă, dar nu dă semne de durere? Nu vă lăsați păcălit. Există o șansă rezonabilă ca animalul de companie să încerce să-și ascundă durerea . Mai mult, se știe că pisicile sunt cunoscute ca fiind rezistente și, de multe ori, arată foarte puține semne ale durerii pe care o pot simți.
În acest articol, vom explora cauzele șchiopătării la pisici și cum vă puteți da seama dacă pisica simte durere. Cu aceste cunoștințe, vei fi mai bine pregătit să identifici orice potențial simptom de disconfort și să îi oferi companionului tău blănos ajutorul de care ar putea avea nevoie.
Există o varietate de motive pentru care o pisică ar putea începe să șchiopăteze. Ar putea fi ceva la fel de simplu ca o întindere musculară din cauza jocului sau a săriturilor prea mari. Dar ar putea fi, de asemenea, un indiciu al unei afecțiuni mai grave, cum ar fi artrita, cancerul osos sau chiar boli de inimă.
În unele cazuri, șchiopătatul se poate datora unei leziuni majore, așa că este imperativ să vă duceți imediat animalul de companie la veterinar.
De ce să vă faceți griji dacă nu au dureri?
Chiar dacă o pisică nu pare să aibă dureri, este totuși crucial să se determine cauza șchiopătării sale. Acest lucru se datorează faptului că pisicile sunt excelente în a-și masca disconfortul și durerea. Chiar dacă s-ar putea să nu pară așa, pisica ar putea avea dureri severe care trebuie tratate de un medic veterinar.
Ar putea fi dificil să identificați sursa șchiopătării unei pisici. Este posibil ca animalul de companie să aibă nevoie doar de ceva la fel de simplu ca îndepărtarea așchiilor sau tăierea ghearelor. Ar putea suferi de o afecțiune mai gravă, cum ar fi artrita, fracturi sau entorse provocate de un traumatism. Depistarea și intervenția timpurie pot atenua o parte din disconfort și pot împiedica agravarea afecțiunii.
Deoarece acestea tind în mod natural să ascundă orice semn de disconfort sau suferință, durerea poate fi dificil de diagnosticat la pisici. Prin urmare, este esențial să fiți atenți la schimbările subtile de comportament care ar putea indica prezența durerii.
Semnele comune ale unei pisici care suferă includ: devine mai puțin sociabilă; o scădere a energiei; agresivitate; modificări ale tiparelor de somn
Dacă bănuiți că felina are dureri, este imperativ să o duceți la un veterinar pentru o examinare medicală cât mai curând posibil. Cu cât durerea este diagnosticată și tratată mai repede, cu atât mai bună va fi calitatea vieții pisicii.
Există o varietate de opțiuni de îngrijire disponibile pentru pisicile care se confruntă cu durere. Acestea variază de la medicamente pentru durere la terapie fizică. În unele cazuri, poate fi necesară chiar o intervenție chirurgicală. Cel mai adecvat curs de tratament va depinde de cauza care stă la baza durerii
Este, de asemenea, relevant să rețineți că medicamentele pentru oameni sau analgezicele nu ar trebui să fie administrate niciodată unui animal de companie fără a consulta mai întâi un medic veterinar. Medicamentele de uz uman pot fi toxice pentru animalele de companie și pot provoca leziuni interne sau decese, potrivit pethelpful.com.
Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…
Te-ai întrebat vreodată ce gândește câinele tău? Ce ți-ar spune dacă ar putea vorbi? Să…