Din cuprinsul articolului
Pisica ta nu mănâncă? Ele pot fi mofturoase, dar motive grave, cum ar fi stresul, bolile și medicamentele, le pot face să își piardă pofta de mâncare. Dar cât timp poate sta o pisică fără să mănânce înainte ca situația să devină periculoasă pentru sănătatea ei?
Haideți să discutăm răspunsul, consecințele și să explorăm modalități de a o ajuta să își recapete rapid un apetit sănătos.
Pisicile pot supraviețui aproximativ două săptămâni fără hrană, dar numai trei zile fără apă, potrivit Hillcrest Animal Hospital. Cu toate acestea, nu ar trebui să o lăsați niciodată să ajungă în acest punct, deoarece nu este o situație sigură sau sănătoasă. În plus, toleranța fiecărei pisici în parte poate varia în funcție de vârstă, greutate, sănătate și nivel de activitate.
Realitatea este că perioadele prelungite fără hrană pot duce la probleme grave de sănătate. Dacă pisica dumneavoastră nu a mâncat de mai mult de 24 de ore, vă rugăm să solicitați sfatul unui veterinar pentru a preveni complicațiile.
Fără hrană și apă, pisica dumneavoastră riscă să aibă probleme grave de sănătate, deoarece are nevoie de aceste elemente cruciale pentru a trăi o viață sănătoasă.
De exemplu, dacă a trecut o zi sau două și pisica dumneavoastră refuză în continuare să mănânce, ar trebui să fiți extrem de îngrijorat și să mergeți la medicul veterinar. Este posibil ca ficatul lor să nu fi cedat complet încă, dar ar putea fi aproape. Cu cât stă mai mult timp fără să mănânce. cu atât mai mult poate avea de suferit organismul său. Ca urmare, recuperarea devine mai dificilă.
Vă rugăm să nu așteptați mai mult decât este necesar; căutați ajutor cât mai curând posibil. Fără o îngrijire adecvată, pot apărea afecțiuni grave, inclusiv deshidratare, boli ale ficatului gras și malnutriție.
Prin faptul că nu consumă suficiente lichide, pisica dumneavoastră se poate deshidrata, afectându-i organele și ducând la insuficiență renală sau șoc. Deshidratarea este un risc deosebit pentru pisici atunci când vomită sau se confruntă cu diaree. Iată câteva semnale de alarmă la care trebuie să fiți atenți:
Gura și nasul uscate; Ochi înfundați; Letargie și slăbiciune; Pierderea elasticității pielii
Verificați dacă pisica dumneavoastră are acces la apă curată și proaspătă în permanență și încurajați-o să bea mai mult adăugând în apă arome sau cuburi de gheață. De asemenea, ați putea să-i oferiți puțină hrană umedă sau bulion pentru a crește aportul de lichide. Dacă este grav deshidratată, medicul veterinar poate sugera administrarea de lichide intravenoase.
Puteți încerca unele dintre aceste sfaturi pentru a o ajuta să mănânce mai mult:
1. Oferiți-i mese mici și frecvente
Greața poate fi una dintre cauzele lipsei de apetit a pisicii dumneavoastră. Pentru a evita acest lucru, încercați să-i oferiți mese mici și frecvente pe parcursul zilei, în loc de una sau două mese mari. În acest fel, pisica dumneavoastră poate mânca liber și sănătos fără să se simtă rău. De asemenea, încercați să variați tipul și aroma mâncării pentru mai mult interes.
O pisică deprimată sau bolnavă ar putea fi prea slabă pentru a se ridica și a ajunge la bolul de mâncare. În acest caz, ați putea încerca să vă hrăniți pisica cu seringa sau să o hrăniți ușor cu mâna. Aceste abordări pot ajuta la furnizarea de hrană și hidratare, precum și de dragoste și îngrijire. De asemenea, ați putea plasa mâncarea în apropierea locului lor preferat sau unde se simte confortabil.
3. Stimulați apetitul cu niște iarbă pentru pisici sau cu o jucărie
Cu un gust sau un miros slab, pisicile își pierd adesea pofta de mâncare. Pentru a ajuta la recâștigarea interesului pentru mâncare, ce-ar fi să îi stimulați simțurile cu niște iarbă de pisică sau cu o jucărie înainte de a o hrăni?
Iarba pisicii este o plantă care poate face unele pisici fericite și jucăușe, în timp ce o jucărie vă poate excita pisica. Ambele pot crește pofta de mâncare a pisicii dumneavoastră și o pot face să fie mai dispusă să mănânce.
Întărirea pozitivă este una dintre cele mai eficiente modalități de a încuraja o pisică să mănânce. Ori de câte ori pisica dvs. ia ceva de mâncare, lăudați-o cu afecțiune sau cu o recompensă și lăsați-o să știe că sunteți mândru. Această tehnică poate spori încrederea și motivația pisicii și o poate face să asocieze mâncatul cu ceva plăcut.
5. Nu vă forțați niciodată pisica să mănânce
Să forțezi o pisică să mănânce (sau să o pedepsești pentru că nu mănâncă) este printre cele mai rele lucruri pe care le poți face. Datorită independenței și încăpățânării lor, pisicilor nu le place să facă ceva ce nu vor să facă.
Hrănirea forțată a pisicii ar provoca mai mult stres și anxietate, înrăutățindu-i apetitul și sănătatea. În loc să fiți furios sau nerăbdător cu pisica dumneavoastră, vă rugăm să aveți răbdare și înțelegere și să căutați îngrijire atunci când este nevoie, informează pethelpful.com.
Te-ai întrebat vreodată ce gândește câinele tău? Ce ți-ar spune dacă ar putea vorbi? Să…
Proiect de lege: Sterilizarea obligatorie pentru pisici de rasă comună, cu sau fără stăpân. Această…
Ai animale de companie și locuiești la bloc? Legislația privind animalele de companie în apartamente…
Stephen Huneck, un artist american pasionat de câini și de sculptură, a creat un loc…
În Japonia, relația specială dintre oameni și câinii robotici evidențiază o tendință unică, rezultată atât…
Un pui mumificat din era glaciară din Siberia este prima mumie cunoscută a unei pisici…