Categories: Lumea animalelor

Pisica ta cerșește încontinuu mâncare? Oprește-o înainte ca situația să scape de sub control

Dacă ai o pisică obsedată de mâncare, probabil că te-ai obișnuit prea mult să o auzi cerșind mâncare în mod constant, mai ales de fiecare dată când intri în bucătărie.

Cu toate acestea, dacă cerșitul pisicii tale după mâncare a scăpat de sub control, va trebui să intervii și să faci câteva schimbări pentru a descuraja acest comportament. În plus, unele alimente nu sunt oricum sigure pentru pisici să le consume.

Pot cerși mâncare din cauza plictiselii, a obișnuinței sau a foamei. Aceste sfaturi vă pot ajuta să înțelegeți mai bine cum să faceți pisica să nu mai cerșească mâncare, astfel încât orele de masă să devină mult mai puțin stresante pentru amândoi.

Mergeți cu pisica la medicul veterinar

În cazul în care pisica ta cerșește mereu mâncare, acest lucru poate indica o problemă de sănătate. Viermii și paraziții intestinali ar putea să se hrănească de pe urma pisicii și să o facă să se simtă ca și cum ar fi mereu flămândă.

Hipertiroidismul este o afecțiune comună care poate, de asemenea, să facă pisicile să se simtă continuu flămânde. Alte probleme de sănătate, cum ar fi cancerul și diabetul, pot avea un efect similar.

Dacă acest comportament este unul nou, poate fi cauzat și de o problemă fizică. Faceți o programare la medicul veterinar pentru ca pisica dumneavoastră să fie examinată, pentru orice eventualitate.

În multe cazuri, tratarea problemei de sănătate care stă la bază poate face ca animalul de companie să se simtă din nou satisfăcută și să facă să dispară comportamentul de cerșetorie.

Dacă vă hrăniți pisica doar o dată sau de două ori pe zi, este posibil ca ea să fie de fapt înfometată și să cerșească din această cauză. Încercați să împărțiți mesele în porții mai mici, mai frecvente și vedeți dacă acest lucru rezolvă problema.

Evaluați dieta pisicii

O dietă lipsită de nutriția de care are nevoie pisica poate, de asemenea, să îi lase în continuare senzația de foame, chiar și după ce și-a golit bolul. Verificați instrucțiunile menționate pe produsele pisicii pentru a vă asigura că îi dați suficientă hrană, iar dacă îi dați o hrană de calitate inferioară, luați în considerare posibilitatea de a o îmbunătăți pentru a vedea dacă acest lucru ajută.

Poate doriți să discutați dieta pisicii dumneavoastră cu medicul veterinar pentru a vă asigura că este adecvată vârstei și nevoilor de sănătate ale acesteia. De asemenea, puteți încerca să schimbați tipurile de hrană pe care le dați. Hrana umedă tinde să fie mai sățioasă, așa că, este indicat să o adăugați treptat în dieta pisicii dumneavoastră.

Alternativ, puteți adăuga apă în hrana uscată a pisicii pentru a o ajuta să se simtă mai sătulă mai repede. Schimbați locul unde vă hrăniți pisica. Dacă bolurile de mâncare se află în bucătărie, există șanse să treceți prin acea încăpere de mai multe ori pe zi.

Când animalul de companie vede că vă îndreptați spre bucătărie, probabil că se gândește că aveți de gând să-l hrăniți și începe să vă ceară. De asemenea, ați putea încerca să îndepărtați farfuriile de mâncare după ce a terminat masa.

Unele pisici se fixează pe faptul că farfuriile lor sunt goale și folosesc acest lucru ca pe un indiciu că ar trebui să ceară mai multă mâncare, chiar dacă tocmai au mâncat. Îndepărtarea farfuriei ar putea ajuta la evitarea acestei reacții.

Mai multă joacă recomandă medicul veterinar

Totodată pisica  poate cerși pentru că se plictisește. Încercați să organizați cel puțin câteva sesiuni de joacă cu pisica dumneavoastră. Aceste sesiuni pot ajuta la distragerea atenției și la menținerea distracției, astfel încât este mai puțin probabil să se gândească la momentul în care va primi următoarea masă.

Oricât de dur ar suna, să te prefaci că nu-ți auzi pisica cerșind mâncare ar putea fi cea mai bună modalitate de a pune capăt acestui obicei o dată pentru totdeauna.

Recomandăm acest pas doar după ce medicul veterinar a exclus orice potențială problemă de sănătate, deoarece ignorarea strigătelor nu ar trebui să fie niciodată prima linie de apărare. Cu toate acestea, dacă puiul tău de blană are o notă de sănătate curată, îi poți ignora în siguranță mieunatul neîncetat.

Nu cedați cerșetoriei

Deoarece pisicile răspund la o întărire pozitivă ele sunt mai înclinate să continue ceea ce făceau atunci când le-ați recunoscut. Odată ce pisica își dă seama că sunteți persoana care o hrănește, este probabil să vă cerșească, cel puțin uneori.

Evitați să cedați cerșetoriei, deoarece acest lucru nu face decât să îi dovedească pisicii că va primi mâncare dacă o cerșește. În schimb, încercați soluțiile de mai sus și vedeți dacă vă puteți da seama ce motivează pisica să cerșească pentru mâncare.

Asigurarea faptului că sunt sătui și distrați poate ajuta la reducerea cerșetoriei. Probabil că aceste soluții nu vor funcționa imediat și este posibil ca pisica să cerșească din obișnuință, dar cu ceva timp și răbdare, este posibil să vedeți o diferență în comportamentul pisicii, potrvit pawtracks.com.

Recent Posts

Primul animal pe care îl vezi în această ilustrație îți va defini personalitatea!

Fiecare dintre noi are anumite trăsături de caracter care dezvăluie cine suntem cu adevărat. Unii…

o zi ago

Ce rase de câini să alegi în funcție de semnul tău astrologic?!

Cumpărarea și alegerea  unei rase de câine este extrem de importantă! Vei trăi cu câinele…

o zi ago

Știați că prietenii noștri blănoși înțeleg când le spunem „Te iubesc”?

De câte ori pe zi îi spui câinelui tău „te iubesc”? Un nou studiu a…

o zi ago

Acestea sunt cele mai greu de dresat rase de câini: este cățelul tău una dintre ele?

Este prietenul tău blănos una dintre rasele de câini care sunt aproape imposibil de dresat?!…

o zi ago

Motivul pentru care delfinii își „zâmbesc” unul altuia atunci când se joacă. Rezultatele studiului te vor suprinde!

Pentru oameni, afișarea unui zâmbet este o modalitate ușoară de a evita neînțelegerile. Și, conform…

o zi ago

O specie de șarpe cu mulți dinți, recent descoperită, poartă numele lui Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio are acum o nouă specie de șarpe numită în onoarea sa! Cercetătorii au…

o zi ago

Parteneri

  • INFOACTUAL

  • INFOACTUAL