Sari la conținut
Home » Pisica ta se uită la tv?

Pisica ta se uită la tv?

Pisica ta se uită la tv?

Pisica ta se uită la tv? Este destul de comun să observăm pisici privind ecranul televizorului cu interes. Cu toate acestea, pentru a înțelege ce percepe o pisică când se uită la televizor. Trebuie să luăm în considerare modul său distinct de percepție vizuală și auditivă.

Pisicile sunt atrase în special de obiectele în mișcare, iar atunci când se uită la televizor, pot fi fascinate de animații care implică rozătoare, păsări, insecte sau chiar pești în acvariu.

Pisica ta se uită la tv?

Culorile obiectelor nu au o importanță deosebită pentru pisici. Deoarece ele sunt mai puțin receptive la culori (cu excepția roșului) și mai degrabă hipersensibile la mișcare.

În ceea ce privește percepția auditivă, știm că pisicile sunt capabile să detecteze frecvențe între 20 și 100.000 Hz.

Capacitatea lor auditivă și recunoașterea sunetelor de la televizor depind de calitatea sistemelor audio și de capacitatea acestora de a reda sunetele în mod clar și stereofonic.

Pisicile au, de asemenea, o capacitate de învățare și de asociere a stimulilor.

De exemplu, o pisică poate asocia sunetul unei păsări sau unui miuțat de la televizor cu prezența unei alte pisici în cameră.

Experiența anterioară și mediul în care trăiește pisica pot influența modul în care reacționează la ecranul televizorului.

O pisică cu un mediu bogat în stimuli reali

O pisică cu un mediu bogat în stimuli reali. Cum ar fi grădina sau curtea. S-ar putea să nu fie la fel de interesată de stimuli virtuali de la televizor.

Pe de altă parte, pentru o pisică care trăiește într-un mediu mai puțin stimulant. Cum ar fi un apartament, ecranul televizorului poate oferi un surse de mișcare și informații.

Comportamentul unei pisici în fața televizorului depinde de preferințele și experiențele sale anterioare, precum și de nivelul de stimuli prezenți în mediul său de trai.

Pisicile pot fi interesate de emisiuni care reprezintă imagini asemănătoare cu cele stocate în memoria lor și acest interes poate fi mai pronunțat în medii cu stimuli mai puțini, conform eva.ro.