Din cuprinsul articolului
Pisicile și puterile lor vindecătoare reprezintă un subiect de studiu. Majoritatea oamenilor sunt convinși de beneficiile pe care le aduc o pisicile sau un câinii la casa lor, mai ales când este vorba de anxietate și stres. Și mulți proprietari de pisici cred că animalul lor de companie are puteri vindecătoare.
Toate pisicile torc în intervalul de la 25 la 150 de herți, ceea ce corespunde frecvențelor utilizate în vindecarea terapeutică a rănilor și ameliorarea durerii. Toarcerea poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății sistemului cardiovascular explică specialiștii.
Un animal de companie este de mare ajutor atunci când vrei să gândești pozitiv sau vrei să iți distragă atenția de la durere, fără a fi nevoie de medicamente. Totodată, pisicile și câinii pot să-și ajute stăpânii cu gestionarea durerii cronice, aceste animale aduc, de asemenea, beneficii pentru sănătatea mintală, inclusiv reducerea stresului și a anxietății.
De departe, pisicile sunt considerate cele mai populare animale domestice, cu puteri vindecătoare. Dacă reușești să stabilești relații de încredere cu pisica ta, atunci animalul este capabil să identifice problemele tale de sănătate.
Conform observațiilor, pisicile se așază pe locul cu durere, torc, îl încălzesc și disconfortul cedează. În situații grave, pisica poate sta cu orele lângă bolnav. Amatorii de feline merg la medic de cinci ori mai rar față de cei care nu dețin o pisică.
Pisicile sunt incredibil de sensibile la oameni. Ele simt durerea/afecțiunea de care suferă stăpânul lor, cum ar fi:
1. Afecțiuni cardiovasculare
Pisicile te salvează de atacuri de cord și crize hipertensive. Ele chiar pot avertiza despre apariția acestor crize. Este bine știut faptul că felinele încep să se gudure atunci când ești foarte agitat sau tensionat. Astfel, o pisică ar reduce infarctul miocardic repetat. Bolnavul care a suferit un atac își poate normaliza tensiunea și pulsul prin mângâierea pisicii preț de câteva minute.
2. Stres și oboseală
Pisicile pot înlătura stresul, oboseala, migrenele, nervozitatea, agitația etc. Cele cu blană lungă sunt văzute ca niște psihoterapeuți și neuropatologi excelenți (pisicile siberiene, de Angora, persiene, birmaneze, norvegiene). Ele combat insomnia, irascibilitatea, depresia șamd.
3. Maladii gastrointestinale
Prezența unei pisici în casa ta este benefică și pentru digestie. Micile felinele cu blană scurtă sau fără blană sunt indicate în tratarea afecțiunilor gastrointestinale și ale sistemului urinar.
Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…
Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…