Din cuprinsul articolului
Dacă te gândești ce animal îți dorești ca animal de companie, iată motivele pentru care ar trebui să fie o pisică frumoasă și drăgălașă.
Oamenii sunt cu siguranță împărțiți în iubitori de câini și iubitori de pisici. Din moment ce aceste două tipuri de animale sunt în „dispută”, la fel se întâmplă și cu oamenii: cei care iubesc câinii vor sublinia bunătatea și loialitatea lor, în timp ce pisicile vor fi caracterizate ca fiind rele și arogante; iar oamenii cărora le plac pisicile vor spune că acestea sunt iubitoare și blânde, în timp ce câinii sunt răutăcioși și gălăgioși.
Anecdote despre minunile blănoase
Nu se poate nega faptul că pisicile sunt leneșe – ele pot ațipi într-un colț toată ziua (totuși, știați că o pisică de șapte ani doarme în medie cinci ani?) și ies doar când le este foame. De asemenea, pot fi încrezute, iar dacă vrei să te joci cu ea sau să o mângâi, dar ea nu vrea – uită de asta. Trebuie să-i respecți libertatea de alegere. Bineînțeles că ea nu o va respecta pe a ta. Dar dacă este ora 5 dimineața și tu dormi? Atunci ea miaună tare și se plimbă prin casă, așa că doar trezește-te, deschide ușa pentru ca ea să-și cutreiere teritoriul și apoi las-o înapoi în cameră. Oh, asta e o pernă pentru capul tău? Nu, acesta este locul ei de dormit!
Și așa există multe anecdote despre aceste minuni blănoase. Dar cumva nu te poți abține să nu le iubești și să nu găsești drăguț tot acest comportament. Iar când o vezi cum se spală, cum se pune în cea mai bună poziție de somn posibilă, cum se încolăcește în jurul picioarelor tale și te mângâie cu blana ei moale pentru că îi este foame, nu te poți abține să nu o răsfeți, „pentru că este solzoasă, blănoasă și pufoasă, este cea mai frumoasă!”
Proprietățile medicinale ale sunetului toarcerii unei pisici
Și acum să vedem ce spune știința. Medicul veterinar francez Jean-Yves Gaucher a ajuns la concluzia că toarcerea unei pisici are proprietăți medicinale, deoarece calmează și rezolvă problemele cu stresul, anxietatea și insomnia.
Sunetul toarcerii afectează o persoană ca o muzică blândă care relaxează nervii și promovează buna dispoziție.
Îmbrățișarea cu o pisică are, de asemenea, proprietăți terapeutice – calmează, relaxează și înveselește, dar poate, de asemenea, să îndulcească imperfecțiunea emoțională, în special la persoanele care nu au copii.
Membrii familiei care au un animal de companie sunt mai conectați între ei, de aceea conflictele pot fi rezolvate mai ușor.
De asemenea, ei au observat că recuperarea după un tratament în spital este mult mai rapidă în prezența unei pisici sau a unui câine, precum și că animalele au un efect pozitiv asupra sistemului imunitar și previn multe boli. De fapt, toată eficiența pisicilor constă în primul rând în sentimentele pozitive pe care le încurajează la stăpânii lor, deoarece gândurile frumoase înseamnă o viață frumoasă! Așadar, dacă sănătatea nu este un motiv suficient pentru a avea o pisică, atunci nu știm ce este!
Apropo, știați că…
- aparatul auditiv al pisicii este atât de dezvoltat încât poate distinge două surse sonore identice, aflate la jumătate de metru distanță, la o distanță de douăzeci de metri;
- mustățile pisicilor servesc mai întâi la evaluarea situației, dacă pot trece printr-o anumită deschizătură – deschizătura prin care trece capul pisicii este suficientă pentru ca întregul său corp să treacă prin ea;
- atunci când bea un lichid, limba pisicii intră în cavitatea bucală de jos, spre deosebire, de exemplu, de cea a câinelui
- la fel ca oamenii, toate pisicile sunt împărțite în stângace și dreptace; dintre toate animalele din lume, doar girafele, cămilele și pisicile merg cu ambele picioare, stâng și drept
- o pisică miaună foarte rar pentru a comunica cu o altă pisică, acest mod de comunicare al pisicilor este folosit doar cu oamenii
- pisicile pot distinge culorile albastru, verde și roșu;
- proporțional cu mărimea capului și a corpului, pisicile au cei mai mari ochi dintre toate mamiferele
- pisicile au o mare capacitate de a învăța și de a-și aminti, pe care o folosesc în principal pentru informațiile care le sunt utile
- simțul gustativ al pisicii nu recunoaște zahărul și nu se bucură de dulciuri;
- ușa glisantă pentru pisicile care vor o oră afară, o oră înăuntru, a fost inventată de Isaac Newton;
- în Italia, 17 februarie este Ziua pisicii (este animalul domestic preferat al națiunii).
După cum puteți vedea, există multe lucruri speciale la aceste animale și, prin urmare, merită toată dragostea și respectul dumneavoastră. Dacă nu aveți încă acest animal de companie, ce mai așteptați?