Din cuprinsul articolului
Pisicile tale se bat? Poate fi extrem de dureros să vă vedeți pisicile luptându-se între ele. Atât pentru ele, cât și pentru voi. Dar există modalități de a opri bătăile pisicilor. Atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.
În acest articol, vom explica de ce se bat pisicile, cum putem să le oprim și ce soluții pe termen lung puteți adopta dacă acest lucru continuă să se întâmple.
Teritoriul: Pisicile sunt animale teritoriale și se vor lupta adesea pentru a apăra ceea ce consideră că este teritoriul lor. Acest lucru este cel mai frecvent în cazul luptelor care au loc în afara casei, unde pisica ta crede că o alta i-a invadat teritoriul lor.
Dar astfel de lupte sunt frecvente și între pisicile care locuiesc împreună. Pisicile își marchează teritoriile cu mirosul, iar casa dvs. nu face excepție. Dacă aveți mai multe pisici în acasă, acestea se vor lupta adesea pe această temă.
Agresivitate: Unele pisici pot fi agresive din fire. Pisicile mascul sunt deosebit de agresive, și continuă să se lupte chiar și după ce interveniți. Uneori, motanii domină și pisicile femele.
Este posibil însă ca uneori pisica dvs. să aibă nevoie să își manifeste agresivitatea prin certuri cu frații și surorile lor. Sau prin provocarea unei bătăi cu o pisică străină.
Jocuri dure: Pisicile adoră să se joar, dar uneoir pot deveni dure. În jocuri poate părea că agresivitate duce la bătaie, dar nu este așa.
Totuși, o astfel de joacă ar putea escalada într-o luptă sau ar putea provoca răni ambelor pisici. În astfel de cazuri, cel mai bine este să vă separați pisicile, dacă puteți face acest lucru în siguranță.
Pisicile nu sunt animale de haită și, în general, nu le place să trăiască în grupuri, mici sau mari. Există modalități de a face ca împărțirea spațiului să fie mai puțin stresantă. Cum ar fi:
– asigurarea unor zone de hrănire separate pentru fiecare pisică,
– amplasarea mai multor vase cu apă
– crearea multor ascunzători liniștite.
– folosirea produselor cu feromoni care plac pisicilor (fie că este vorba de spray-uri, plante etc.)
Aceste tehnici vor ajuta la introducerea unei noi pisici sau la reducerea oricăror semne de agresivitate dintr-o casă cu mai multe animale de companie.
Uneori, poate fi greu de spus dacă pisicile dvs. se joacă sau se bat cu adevărat. Există câteva modalități de a vă da seama dacă lupta este reală:
Sunete agresive – mârâituri, șuierături și urlete
Lupte cu contact total – dacă pisicile sunt încleștate și se bat, pot provoca răniri
Limbaj corporal agresiv – cozi pufoase, arcuirea spatelui, postură tensionată, corp coborât la pământ și urechile rotite spre spate
O soluție obișnuită este să le distrageți atenția. Dar puteți cere, de asemenea, sfatul veterinarului sau al unui specialist în comportamentul animalelor de companie.
De asemenea, socializarea poate ajuta pisicile să nu se mai bată. Dacă pisicile dvs. obișnuiau să se înțeleagă, dar în ultima vreme s-au certat, vă prezentăm mai jos sfaturile noastre:
În timp ce primul instinct ar putea fi să sari și să le separi, ai grijă. Pisicile pot fi agresive când sunt puse pe bătaie și s-ar putea să vă alegeți cu multe zgârieturi pentru eforturile dvs.
Vă sugerăm să încercați să le separați cu blândețe. Atât timp cât sunteți sigur că nu vă aflați în pericol.
Pisicile pot fi foarte absorbite de lupte, dar puteți încerca să le distrageți atenția. Găsiți ceva ce știți că le place, cum ar fi o jucărie pentru pisici, și faceți zgomot cu ea. Acest lucru ar putea să le atragă atenția și să oprească lupta.
Cel mai important lucru de reținut atunci când interveniți pentru a opri lupta este: nu vă răniți și nu vă faceți pisica (pisicile) să fie mai stresată/speriată. Așadar, nu fiți agresiv cu pisica dumneavoastră și nu folosiți tehnici dure.
După o bătaie, există și alte lucruri pe care le puteți face pentru a preveni ca aceasta să se repete:
Atunci când vedeți că pisicile dvs. se înțeleg și interacționează într-un mod prietenos, este bine să le recompensați.
Puteți să le separați litierele, bolurile cu mâncare și apă și paturile în zone diferite ale casei. Se pot mirosi în continuare una pe cealaltă, dar nu vor interacționa. Aceasta le poate oferi timpul necesar de separare. De asemenea, puteți schimba camerele în fiecare zi pentru ca să se obișnuiască cu mirosul celeilalte, recomandă cei de la purina.co.uk.
Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…
Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…