Stiati ca

Pisicile transpiră? Cum le puteți ajuta să se răcorească

Pisicile transpiră? Pisicile adoră să stea la soare. Dar poate ați observat că, în ciuda căldurii, pisica dumneavoastră nu transpiră. De fapt, spre deosebire de câini, ele nu par nici să gâfâie. Așadar, dacă nu gâfâie și nu transpiră, cum fac pisicile să își mențină temperatura scăzută? Adevărul este că pisicile transpiră (un pic), doar că nu este principala lor modalitate de a se răcori.

Cum și de ce transpiră pisicile

Pisicile transpiră, dar au mult mai puține glande sudoripare decât noi. Aceste glande sudoripare se găsesc doar pe zonele fără păr de pe corpul lor.

Cum ar fi bărbia, buzele și labele. Atunci când pisica dvs. simte că îi este cald, creierul trimite un semnal către glandele sudoripare pentru a începe să transpire. Pe măsură ce transpirația se evaporă, îi răcorește pielea.

Stresul poate declanșa, de asemenea, acest răspuns de transpirație. Motiv pentru care ați putea observa că pisica dvs. lasă mici urme umede pe masă atunci când merge la veterinar.

Deoarece pisicile au doar câteva glande sudoripare pe o suprafață mică, nu este un mod foarte eficient de a le răcori. Acest lucru înseamnă că, deși transpiră puțin atunci când este cald, ele se bazează mai ales pe alte metode pentru a se răcori.

Cum se răcoresc pisicile?

De obicei, pisicile își reglează temperatura corpului odihnindu-se în cea mai caldă parte a zilei. Și mutându-se în zone mai răcoroase atunci când este nevoie.

Pisicile sunt maestre în a se răcori. La fel ca strămoșii lor sălbatici, ele fac majoritatea exercițiilor fizice – cum ar fi joaca sau vânătoarea – în părțile mai răcoroase ale zilei. Ceea ce explică în parte de ce sunt mai active în jurul zorilor și al amurgului.

Se pricep de minune să găsească locuri răcoroase și umbrite pentru un pui de somn după-amiaza, atunci când se încălzește. Într-o zi toridă de vară, probabil că vă veți găsi pisica întinsă pe o suprafață răcoroasă (cum ar fi podeaua de la baie!) pentru a ajuta la disiparea căldurii corpului lor.

De asemenea, este posibil să observați că pisica dvs. se îngrijește mai mult pe vreme caldă. Acest lucru se datorează faptului că saliva are un efect de răcire pe măsură ce se evaporă, la fel ca transpirația. Pisicile își ling blana în mod repetat pe vreme caldă, folosindu-și saliva pentru a se răcori.

Acest tip de toaletare este normal la temperaturi ridicate și nu ar trebui să provoace schimbări în blana sau pielea pisicii dumneavoastră. Cu toate acestea, dacă observați zone cu păr scurt sau lipsă sau piele roșie, este posibil ca pisica dumneavoastră să se îngrijească excesiv.

Acest lucru poate fi un semn de durere, stres sau o problemă de piele. Așa că asigurați-vă că o faceți să fie verificată de un medic veterinar.

Cum vă dați seama dacă s-a încălzit prea tare

Insolația este rară la pisici, în comparație cu câinii. Deoarece acestea fac în mod normal exerciții fizice în condițiile lor și nu călătoresc atât de des în mașini fierbinți. Dar dacă nu găsesc un loc umbros pentru a se răcori, se pot supraîncălzi.

Acest lucru se întâmplă cel mai frecvent dacă rămân blocate într-un loc fierbinte fără acces la umbră și apă. Dar se pot supraîncălzi și acasă.

Așadar, deși pisicile se pricep să își regleze temperatura, asigurați-vă că vă supravegheați îndeaproape pisica în lunile calde. Acest lucru este deosebit de important dacă este vorba de o rasă cu fața plată. Cum ar fi pisicile persane sau britanice cu părul scurt, care se pot supraîncălzi mai repede.

Semnele că pisica dvs. este prea fierbinte:

  • Gâfâit
  • Neliniște
  • Dezorientare
  • Vărsături
  • Diareea
  • Colaps
  • Crize convulsive

Cum acționeazi dacă pisica a făcut insolație

O pisică adorabilă care se plimbă cu mașina

Dacă credeți că pisica dumneavoastră suferă de insolație, trebuie să vă adresați imediat medicului veterinar. Cu toate acestea, este important să începeți imediat să o răcoriți acasă. Cu temperatura scade mai repede, cu atât mai mari sunt șansele sale de recuperare completă.

Mutați-vă pisica într-un loc mai răcoros și aplicați-i apă rece pe blană și pe labe. Nu le lăsați prosoape umede pe corp, deoarece acest lucru poate împiedica căldura să iasă din corp pe măsură ce prosoapele se încălzesc. Anunțați medicul veterinari ce ați făcut, iar aceștia vă vor sfătui ce trebuie să faceți în continuare și când este sigur să vă transportați pisica.

Este important să știți că, spre deosebire de câini, gâfâitul nu este normal la pisici. Poate fi un semn de insolație. Dar poate indica și alte probleme grave, cum ar fi probleme respiratorii sau cardiace, precum și durere.

Dacă observați că pisica dumneavoastră gâfâie, trebuie să vă adresați medicului veterinar pentru sfaturi.

Cum să-ți ajuți pisica să se răcorească

În cea mai mare parte, pisica dvs. ar trebui să fie capabilă să își regleze temperatura corpului. Dar există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a le ajuta să se răcorească pe timp de caniculă. Iată câteva trucuri bunere:

Oferiți multă apă proaspătă: Asigurați-vă că există apă proaspătă în mai multe locuri. Puteți încerca să adăugați cuburi de gheață în castronul lor de apă pentru a-l menține rece.

Oferiți zone răcoroase: Păstrați anumite încăperi din casă răcoroase prin închiderea perdelelor și folosirea ventilatoarelor sau a aerului condiționat. Dacă pisicii dvs. îi place să iasă afară, puteți crea locuri umbrite folosind umbrele sau prelate.

Folosiți covorașe de răcire sau înfășurați un pachet de gheață într-un prosop: Așezați-le lângă pisica dumneavoastră în timp ce se odihnește, niciodată direct pe ea.

Curățați-le în mod regulat: Îndepărtarea părului mort ajută la prevenirea capturării căldurii în blana lor.

Încurajați-le să se joace în momentele mai răcoroase ale zilei: Acest lucru le ajută să se simtă pregătite să se odihnească atunci când este mai cald.

Faceți acadele îngețate pentru pisici: Puteți congela bulion sau apa din conservele de ton pentru a face o acadea înghețată pe care pisica dvs. să o lingă sau cu care să se joace!

Țineți-le în casă: Ar putea fi mai sigur să vă țineți pisica înăuntru în timpul celor mai fierbinți părți ale zilei, recomandă cei de la cats.com.

Recent Posts

Primul animal pe care îl vezi în această ilustrație îți va defini personalitatea!

Fiecare dintre noi are anumite trăsături de caracter care dezvăluie cine suntem cu adevărat. Unii…

o zi ago

Ce rase de câini să alegi în funcție de semnul tău astrologic?!

Cumpărarea și alegerea  unei rase de câine este extrem de importantă! Vei trăi cu câinele…

o zi ago

Știați că prietenii noștri blănoși înțeleg când le spunem „Te iubesc”?

De câte ori pe zi îi spui câinelui tău „te iubesc”? Un nou studiu a…

2 zile ago

Acestea sunt cele mai greu de dresat rase de câini: este cățelul tău una dintre ele?

Este prietenul tău blănos una dintre rasele de câini care sunt aproape imposibil de dresat?!…

2 zile ago

Motivul pentru care delfinii își „zâmbesc” unul altuia atunci când se joacă. Rezultatele studiului te vor suprinde!

Pentru oameni, afișarea unui zâmbet este o modalitate ușoară de a evita neînțelegerile. Și, conform…

2 zile ago

O specie de șarpe cu mulți dinți, recent descoperită, poartă numele lui Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio are acum o nouă specie de șarpe numită în onoarea sa! Cercetătorii au…

2 zile ago

Parteneri

  • INFOACTUAL

  • INFOACTUAL