Lumea animalelor

Plajele publice din Zanzibar sunt pline de crabi morți. Guvernul a deschis o anchetă

Plajele publice din Zanzibar sunt pline de crabi morți, iar autoritățile au deschis o anchetă pentru a afla cauza care a dus la această situație. Au fost găsiți mii de crabi morți, care fac parte din familia Portunidae.

Începând cu 28 septembrie, în presa locală au fost făcute primele raportări ale crabilor morți în zonele plajelor publice Mtoni, Mizingani și Forodhani.

Guvernul i-a îndemnat pe oameni să nu se îngrijoreze că moartea crabilor ar putea fi cauzată de poluare

Plajele publice din Zanzibar sunt pline de crabi morți, iar conform primelor rapoarte rezultate din investigare, de vină ar putea fi schimbările climatice care au dus la o schimbare bruscă a temperaturii apei oceanului.

„Unele viețuitoare, cum ar fi crabii din familia Portunidae, nu pot rezista schimbărilor bruște ale temperaturii din apa mării, astfel că ei mor și cadavrele lor ajung la țărm”, a declarat pentru BBC Dr. Salum Soud, biolog marin și director al Agenției de dezvoltare și pescuit din Zanzibar.

„Apele oceanice sunt alcătuite din mai multe straturi de temperatură și astfel valurile forțează apa din adâncime să urce, ceea ce poate cauza un nivel scăzut de oxigen și, prin urmare, moartea crabilor”, a adăugat el.

Moartea în masă a crabilor nu este un incident izolat, potrivit lui Sheha Mjaja Juma, directorul general al Autorității de gestionare a mediului din Zanzibar (Zema), care a declarat pentru ziarul The Citizen din Tanzania că acest lucru s-a întâmplat și în Seychelles.

Crabi morți au fost găsiți și în Anglia

Fenomenul a fost semnalat pentru prima dată anul trecut, la începutul lunii octombrie în Seaton Carew, Redcar și, mai la nord, în Seaham. Au fost raportate morți de crustacee de la Hartlepool până la Robin Hood’s Bay, Marea Britanie.

În aces caz din Marea Britanie se consideră că moartea crabilor a fost cauzată de o înflorire naturală a algelor dăunătoare.

Agenția de Mediu a lansat o investigație, iar o declarație guvernamentală a fost făcută publică: „Defra și agențiile partenere consideră că moartea crabilor și a homarilor a fost cauzată de o înflorire naturală a algelor dăunătoare.

„Nu au fost găsite urme de contaminanți chimici care ar fi putut cauza un eveniment de o asemenea amploare.

Lucrările de urmărire efectuate de Agenția de Mediu în zilele de 18 și 19 ianuarie 2022 au arătat, de asemenea, crabi vii și sănătoși prezenți în zonă, deși în număr redus.”

Recent Posts

9 rase de câini care se înțeleg perfect cu pisicile. O galerie foto absolut adorabilă

Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…

7 ore ago

Cățelul tău știe când cineva este rău cu tine și își amintește de asta

Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…

9 ore ago

Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Cererea crescut semnificativ, iar piața neagră a explodat

Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…

10 ore ago

De ce își înfige pisica ghearele în diverse obiecte? Diferite gesturi și comportamente ale pisicii

Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…

11 ore ago

Cluj: campanie gratuită de sterilizare câinilor și pisicilor cu stăpân

Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…

12 ore ago