Sari la conținut
Home » Plănuiți o călătorie în afara Europei? Țineți cont de aceste sfaturi pentru a nu face cale întoarsă

Plănuiți o călătorie în afara Europei? Țineți cont de aceste sfaturi pentru a nu face cale întoarsă

sursă foto: libertatea.ro

Cerințele de călătorie pot varia foarte mult în funcție de țara de destinație. Iată câteva lucruri de care trebuie să țineți cont înainte de a vă planifica următoarea vacanță cu animalul dumneavoastră de companie.

Majoritatea țărilor din Europa (UE și non-UE) eliberează o formă de pașaport pentru animale de companie. Acest pașaport este acceptat ca document de călătorie valabil pe toate liniile aeriene și în majoritatea țărilor din întreaga lume. 

Pașaportul pentru animale de companie

Pașaportul pentru animale de companie este eliberat de către medicul veterinar din țara dumneavoastră de origine. Comisia Europeană nu eliberează pașaportul pentru animale de companie. Pașapoartele pentru animale de companie sunt disponibile pentru câini, pisici și dihori domestici.

 Acest document trebuie să vă însoțească animalul de companie oriunde ați merge. Controalele de sănătate, istoricul vaccinărilor și al tratamentelor antiparazitare ale animalului dumneavoastră de companie trebuie menționate, împreună cu numărul microcipului animalului dumneavoastră de companie.

În cazul în care animalul dumneavoastră de companie are un tatuaj de identificare, acesta trebuie, de asemenea, să fie înregistrat.

Vaccinul antirabic și testul Titer de anticorpi pentru câini și pisici

Vaccinul antirabic valabil este o cerință de intrare pentru majoritatea țărilor din întreaga lume. Dovada acestei vaccinări este înscrisă în pașaportul animalului dumneavoastră de către medicul veterinar. Cu toate acestea, majoritatea țărilor recunoscute ca fiind libere de rabie necesită un test de sânge suplimentar pentru a se asigura că animalul dumneavoastră de companie este imun. Acesta este testul Titer pentru anticorpi antirabici, cunoscut și sub numele de testul FAVN. 

Cel mai bine este să vă documentați puțin și să fiți pregătit să vă ajutați medicul veterinar cu actele pentru testul FAVN. Fiți conștienți de faptul că unele țări vor accepta doar rezultatele testului FAVN de la anumite laboratoare aprobate. Asigurați-vă că medicul veterinar trimite proba de sânge la momentul potrivit la laboratorul potrivit!

De exemplu, Japonia solicită atât un vaccin antirabic valabil, cât și un test FAVN pentru anticorpi antirabic pentru câini și pisici. Proba de sânge trebuie recoltată la cel puțin 31 de zile de la ultimul vaccin antirabic al animalului de companie și cu 180 de zile înainte de intrarea în Japonia, în funcție de țara de origine. În cazul în care animalul dumneavoastră de companie nu îndeplinește aceste cerințe, acesta va fi pus în carantină în Japonia, pe cheltuiala dumneavoastră.

Țările care solicită testele FAVN pentru anticorpi antirabici pentru import sunt enumerate mai jos. Vă rugăm să fiți conștienți de faptul că este posibil ca aceasta să fie doar o listă parțială, iar legile și reglementările sunt în continuă schimbare. Verificați cu țara de destinație înainte de călătorie:

 Japonia; SUA (numai Hawaii); Australia; Singapore.

De ce este importantă microciparea animalului de companie

Microciparea animalului de companie trebuie este extrem de importantă nu doar pentru a putea călători peste hotare ci și pentru găsirea acestuia în cazul în care l-ați pierdut. Numărărul de înregistrare a microcipului trebuie menționat în pașaportul animalului de companie pentru a intra în majoritatea țărilor.

Unele țări vor permite în continuare un tatuaj ca identificare permanentă, în timp ce altele, cum ar fi Rusia, vor accepta doar un microcip.  Microcipurile ISO sunt acum acceptate în întreaga lume. Dacă nu sunteți sigur daacă animalul dvs. de companie are un microcip ISO sau non-ISO, întrebați medicul veterinar

Rase interzise: Pit Bull Terrier

Interdicțiile de rasă sunt, de asemenea, numite „legislație specifică rasei”. Aceste legi sunt puse în aplicare de țări, state și chiar orașe din cauza percepției că anumite rase sunt mai periculoase decât altele. Majoritatea acestor rase sunt fie buldogi, fie rase de luptă.  Dacă dețineți o rasă precum American Pit Bull Terrier, Pit Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Staffordshire Bull Terrier sau Fila braziliană, vă rugăm să fiți conștienți de aceste reguli.

Chiar dacă țara de destinație nu interzice anumite rase, este posibil ca statul, provincia sau orașul în care ajungeți să nu permită accesul raselor respective. Unele companii aeriene nu permit transportul anumitor rase sau, dacă permit, animalul de companie trebuie să fie asigurat într-un tip special de ladă. În mai multe țări din Europa există interdicții sau restricții privind rasele, cum ar fi Regatul Unit, Danemarca, Norvegia, Portugalia și Ucraina.

Țări în care sunt în vigoare interdicții privind rasele:

Australia; Brazilia (statul Rio de Janeiro); Canada (provinciile Ontario și Manitoba); SUA (mai multe municipalități din mai multe state, Puerto Rico); Bermude; Ecuador; Malaezia; Noua Zeelandă; Venezuela, informează europetnet.com.