Producator:  MSD – IntervetDCI:  Pirantel, oxantel, praziquantelIndicatii:  Pentru tratamentul cainilor ce prezinta infestatii parazitare mixte cu adulti de nematode si cestodeDescriere:  Fiecare tableta masticabila (Plerion 10) de forma rotunda, culoare maro, usor pestrita contine:50 mg pirantel (ca embonat),200 mg oxantel (ca embonat),50 mg praziquantel.INDICATII Pentru tratamentul cainilor ce prezinta infestatii parazitare mixte cu adulti de nematode si cestode:Ascarizi: Toxocara canis, Toxascaris leonina. Viermi cu carlig: Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum. Viermi subtiri: Trichuris vulpis. Viermi plati: Dipylidium caninum, Mesocestoides spp., Taenia ovis, Taenia pisiformis, Taenia hydatigena, Taenia multiceps, Echinococcus spp.CONTRAINDICATII A nu se folosi la catei sub varsta de 2 luni.Plerion 5: A nu se folosi la catei cu greutatea mai mica de 2,5 kg.Plerion 10: A nu se folosi la catei cu greutatea mai mica de 5 kg.A nu se folosi la animale cu hipersensibilitate cunoscuta la unul din componentele produsului.Pentru utilizare in perioada de gestatie si lactatie vezi sectiunea 12.REACTII ADVERSE In cazuri rare, in urma tratamentului se pot observa voma si diaree.Desi nu s-a constatat in studiile efectuate cu acest produs, poate aparea anorexie, fiind un efect advers comun produselor ce contin praziquantel.Daca observati reactii grave sau alte efecte care nu sunt mentionate in acest prospect, va rugam informati medicul veterinar.SPECII TINTA Caini.POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CAI DE ADMINISTRARE SI MOD DE ADMINISTRARE Administrare in doza unica orala.Doza recomndata este de 5 mg pirantel + 20 mg oxantel + 5 mg praziquantel per kg greutate corporala, de ex.1 tableta Plerion 5/5 kg g.c., sau 1 tableta Plerion 10/10 kg g.c.Tabletele masticabile sunt aromate si sunt luate in mod voluntar de majoritatea cainilor.Tabletele pot fi administrate direct cainilor sau impreuna cu hrana, la recomandarea medicului veterinar.

Recent Posts

10 cele mai ușor de îngrijit animale de companie

Dacă vă plac pisicile, știți că, deși au o fire independentă, majoritatea felinelor nu sunt…

35 de minute ago

Hernia ombilicală la pisică: simptome, cauze, diagnostic și tratament

Hernia ombilicală este o deschidere în peretele muscular unde se află ombilicul (buricul). Hernia permite…

10 ore ago

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. „Într-un oraș civilizat, pot fi și ei civilizați”

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. Defilarea organizată de Școala de Dresaj Pro Dog…

11 ore ago

Asociaţia Chinologică Română: va fi omologat provizoriu internaţional Ciobănescul Românesc Corb

 Ciobănescul Românesc Corb. Cristian Ștefănescu, președintele Asociației Chinologice Române, a anunțat vineri, în cadrul competiției…

12 ore ago

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Iubitorii de animale și politicienii atacă „Legea masacrului”

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Lângă rețeaua de autostrăzi care străbate…

13 ore ago

130 de animale aflate în situații de pericol au fost salvate în luna august, fiind întocmite peste 180 de dosare penale

În perioada 1 - 31 august 2024, polițiștii structurilor pentru protecția animalelor au aplicat amenzi…

14 ore ago

Parteneri